Zuidwest Bulgarije beste reistijd

Het weer in Zuidwest Zuidwest Bulgarije

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuidwest Zuidwest Bulgarije te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuidwest Zuidwest Bulgarije? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Zuidwest Zuidwest Bulgarije

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidwest Bulgarije:De beste reistijd voor Zuidwest Bulgarije is mei, juni en september. Heb je stedentripjes in de planning staan? Ga dan in mei, de temperatuur is dan aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Zon aanbidden? De kuststrook van de Zwarte Zee leent zich daar uitstekend voor in de zomermaanden. Eens een keer in een ander land skiën? Dat is mogelijk in het Rilagebergte en de Rodopi in januari en februari.


Reisadvies
Voor Zuidwest Bulgarije geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
20 januari Om de vijf jaar Nationaal Sourvakari en Kukeri festival, 3 maart Bevrijdingsdag, 24 mei Dag van het Bulgaars alfabet en cultuur, 6 september Union Day, 22 september Onafhankelijkheidsdag en vele festivals in de zomer.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Zuidwest Bulgarije

Beste foto's & tips van Zuidwest Bulgarije

'95967' door bulkata '95967' door bulkata

BulgarijeZuidwest Bulgarije

BulgarijeZuidwest Bulgarije

Rila gebergte, de 7..

bulkata

In het Rila gebergte liggen 'de 7 meren' deze zijn erg beroemd. Dit is het 2e meer op 2200 meter hoogte.

'88253' door paulinedekker '88253' door paulinedekker

BulgarijeZuidwest Bulgarije

BulgarijeZuidwest Bulgarije

Vrouw met stok

paulinedekker

Beeld spreekt voor zich ...

'497682' door marjolijn '497682' door marjolijn

BulgarijeZuidwest Bulgarije

BulgarijeZuidwest Bulgarije

Folklore in Dobursko

marjolijn

In het Rilagebergte, niet ver van wintersportplaats Bansko, ligt het dorp Dobursko. Een groepje oudere dames heeft zich tot taak gesteld de traditionele plaatselijke dansen en gezangen te bewaren en over te dragen op het nageslacht, en geïnteresseerde toeristen. Deze pittige dame ontvangt ons in de tuin van de voornaamste bezienswaardigheid van het dorp, de Teodor Tiron i Teodor Stratilatkerk, nu een museum.

Laat kaart zien