Zuid Centraal Bulgarije beste reistijd

Het weer in Zuid Centraal Bulgarije

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Centraal Bulgarije te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Centraal Bulgarije? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Zuid Centraal Bulgarije

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid Centraal Bulgarije:De beste reistijd voor Zuid Centraal Bulgarije is mei, juni en september. Heb je stedentripjes in de planning staan? Ga dan in mei, de temperatuur is dan aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Zon aanbidden? De kuststrook van de Zwarte Zee leent zich daar uitstekend voor in de zomermaanden. Eens een keer in een ander land skiën? Dat is mogelijk in het Rilagebergte en de Rodopi in januari en februari.


Reisadvies
Voor Zuid Centraal Bulgarije geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
20 januari Om de vijf jaar Nationaal Sourvakari en Kukeri festival, 3 maart Bevrijdingsdag, 24 mei Dag van het Bulgaars alfabet en cultuur, 6 september Union Day, 22 september Onafhankelijkheidsdag en vele festivals in de zomer.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Centraal Bulgarije

Beste foto's & tips van Zuid Centraal Bulgarije

'90162' door paulinedekker '90162' door paulinedekker

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

Hold my hand ...

paulinedekker

Deze kinderen bleven zitten....dat heb ik wel anders meegemaakt.

'89401' door paulinedekker '89401' door paulinedekker

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

Man en zijn...omgevin

paulinedekker

Ik werd getroffen door deze man, omdat ie zo prachtig kleurde bij zijn omgeving en relaxed zat te observeren....

'365449' door Nancy Carels '365449' door Nancy Carels

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

Rondzwalken

Nancy Carels

Aan het einde van de Bulgaarse Rhodopi Mountains ligt een dorpje waar de weg ophoudt. Je kunt hier te voet verder en het eerstvolgende dorp wat je tegenkomt zal Grieks grondgebied zijn, over 'the border" dus. In het dorpje lijkt de tijd te hebben stilgestaan, zo vredig...wat een rust. Helaas was ik genoodzaakt vanwege heftig opkomend noodweer weer te vertrekken, ik had hier graag nog wat uurtjes rondgezwalkt.

Laat kaart zien