Bulgarije reviews

7
Bulgarije
Jan10e was hier 01 nov 2017
Koop bij aankomst gelijk de terugreis. Anders misschien de bus vol. Wij hebben 4 uur de tijd genomen. Beter is 5 of misschien wel 6. Vanuit het busstation een stevige wandeling naar het centrum. Trek daar al minstens een half uur voor uit. Het toeristenbureau is t.o. de Dzuhmaia moskee voor het geval je ook een stadskaart nodig hebt. Plovdiv heeft meerdere parken en moderne winkelboulevard. Het centrale plein biedt diverse terassen. Vanuit de moskee kun je verschillende kanten op. Al dwalend de oude stad verkennen met de kleurrijke huizen en authentieke straten. Musea en Romeinse ruïnes. Onderdompeld in cultuur.
Land
  • Cultuur
  • Centrum zelf kleinschalig
  • Mooie winkelstraat
  • Service vvv, dook gelijk weer achter de pc.
  • Wandeling van stations naar leuke deel vd sta
Review geplaatst op 2017-12-08
8
Bulgarije
AnikaRedhed was hier 01 okt 2017
Oude stad. Nog niet erg gemoderniseerd. Cafe's en restaurant zien er soms modern uit, verder is het communisme nog voelbaar, veel graffiti en verval.Voor liefhebbers van het Oostblok een aanrader! Voor liefhebbers van veel kunst en moderne steden niet.
Land
  • communisme
  • goedkoop
  • interessant
  • verval
Review geplaatst op 2017-12-04
9
Bulgarije
Globetrotterjohn was hier 01 sep 2017
Strandvakantie is hier prima te combineren met een stadsbezoek. Er zijn veel mooie gebouwen, die voor een deel nog gerestaureerd moeten worden. Er is ook voor families het nodige te doen, want er is een aquarium, kleine dierentuin en een Dolfinarium. Het strand is schoon, de zee ook. Er zijn veel beach guards, die fluiten als je te ver de zee in gaat. Elke dag geeft men met verschillende kleuren vlaggen aan, hoe gevaarlijk de zee is om te baden. Er zijn veel restaurants en bars. Je kunt er tot laat in de nacht dansen. De stad heeft veel geschiedenis.
Land
  • Budget bestemming
  • Aardige mensen
  • In de zomer veel activiteiten
  • Bruikbare informatie is soms schaars
  • Businformatie alleen in Bulgaars
Review geplaatst op 2017-09-25
9
Bulgarije Varna
Globetrotterjohn was hier 01 sep 2017
Strandvakantie is hier prima te combineren met een stadsbezoek. Er zijn veel mooie gebouwen, die voor een deel nog gerestaureerd moeten worden. Er is ook voor families het nodige te doen, want er is een aquarium, kleine dierentuin en een Dolfinarium. Het strand is schoon, de zee ook. Er zijn veel beach guards, die fluiten als je te ver de zee in gaat. Elke dag geeft men met verschillende kleuren vlaggen aan, hoe gevaarlijk de zee is om te baden. Er zijn veel restaurants en bars. Je kunt er tot laat in de nacht dansen. De stad heeft veel geschiedenis.
Stad
  • Budget bestemming
  • Aardige mensen
  • In de zomer veel activiteiten
  • Bruikbare informatie is soms schaars
  • Businformatie alleen in Bulgaars
Review geplaatst op 2017-09-25
9
Bulgarije Veliko Tarnovo Province
streekverkenner was hier 01 jul 2017
Veliko Tarnovo, de oude hoofdstad van Bulgarije ligt zo fraai in een vallei, dat je hier wel je hele vakantie wilt doorbrengen. Op de kliffen boven de stad ligt het kloosterdorp Arbanassi en nabij liggen prachtige eco-bestemmingen als Emen en Hornistsa. Privé-paradijsjes, waar je over - weliswaar verouderde eco-trails - kunt hiken naar de prachtigste watervallen.
Regio
  • ligging nabij fraaie natuur
  • minimale parkeergelegenheid
Review geplaatst op 2017-09-04
8
Bulgarije
rinique was hier 01 mei 2017
Verassende stad. De sovjet periode heeft duidelijke sporen nagelaten en er staan heel veel prachtige oude gebouwen te verkrotten. Er zijn ook erg veel gebouwen ala Bijlmer. Het Sea Park of City park is een leuke wandelplek. Wij hebben er gepicknickt. Op elke hoek van de straat en als de straat lang is om de 500 meter staan er koffie machines. Kleine bakkertjes overal, heerlijke broodjes met van alles en nog wat voor minder dan 0.50 Euro. Wij heeben het erg naar onze zin gehad in Varna. Zalig gegeten. Fruitwinkeltjes plenty, leuke marktjes. Openbaar vervoer is quasi gratis. Jammer is dat erg weinig mensen engels spreken. Je zal je ICON boekje mee moeten brengen of hand/voet taal spreken. (Bulgaars leren kan ook) Het contact met locals is dan ook relatief moeilijk. Ons hotel was prima. Review staat op tripadvisor : City Mark Hotel (review van Mwende is mijne) Een wandeling naar de vuurtoren is leuk. Overal dierenwinkels met honden en kattenvoer en er lopen erg veel katten maar die zien er goed uit. Wel oppassen waar je gaat zitten als je wil picknicken in het park. Foto's kan je zien op mijn blog onder citytrips. https://on6by.wordpress.com/
Land
  • rustig
  • betaalbaar
  • zalig eten
  • goedkoop
  • geen engels
Review geplaatst op 2017-05-27
8
Bulgarije Varna
rinique was hier 01 mei 2017
Verassende stad. De sovjet periode heeft duidelijke sporen nagelaten en er staan heel veel prachtige oude gebouwen te verkrotten. Er zijn ook erg veel gebouwen ala Bijlmer. Het Sea Park of City park is een leuke wandelplek. Wij hebben er gepicknickt. Op elke hoek van de straat en als de straat lang is om de 500 meter staan er koffie machines. Kleine bakkertjes overal, heerlijke broodjes met van alles en nog wat voor minder dan 0.50 Euro. Wij heeben het erg naar onze zin gehad in Varna. Zalig gegeten. Fruitwinkeltjes plenty, leuke marktjes. Openbaar vervoer is quasi gratis. Jammer is dat erg weinig mensen engels spreken. Je zal je ICON boekje mee moeten brengen of hand/voet taal spreken. (Bulgaars leren kan ook) Het contact met locals is dan ook relatief moeilijk. Ons hotel was prima. Review staat op tripadvisor : City Mark Hotel (review van Mwende is mijne) Een wandeling naar de vuurtoren is leuk. Overal dierenwinkels met honden en kattenvoer en er lopen erg veel katten maar die zien er goed uit. Wel oppassen waar je gaat zitten als je wil picknicken in het park. Foto's kan je zien op mijn blog onder citytrips. https://on6by.wordpress.com/
Stad
  • rustig
  • betaalbaar
  • zalig eten
  • goedkoop
  • geen engels
Review geplaatst op 2017-05-27
8
Bulgarije
Epje was hier 01 aug 2016
Raar maar waar, bijna niemand kent Bulgarije om nog maar te zwijgen over de hoofdstad Sofia alhoewel die meer inwoners telt dan Amsterdam. Ik persoonlijk vind het een heel leuke stad. Ik ga de bezienswaardigheden niet beschrijven want die zijn zó op internet te vinden en vervelen mij als ex-inwoner en nog steeds geregelde gast van Sofia allang ook al zijn ze mooi en een bezoek waard. Ontdek die zelf dus maar. Waarom dan toch Sofia? Omdat Bulgaren aardige mensen zijn. Omdat het er meestal mooi weer is. Omdat er heel wat 'Mall's' (luxe overdekte winkelcentra) zijn waar een kooplustige toerist zijn hart op kan halen. Omdat het openbaar vervoer van tram, bus en metro heel goed is en de taxi's er goedkoop zijn. Omdat Sofia aan de voet van het Vitosha gebergte ligt waar je prachtige tochtjes kan maken. Wat wel vervelend is in Sofia is dat behalve in de hoofdstraten de trottoirs er in slechte staat verkeren dus moet je oppassen je nek niet te breken in de minder gangbare straten. En er zijn veel te weinig restaurants waar je buiten op een terras kan eten wat je met dat warme weer natuurlijk graag zou willen.
Land
  • Mooi weer
  • Prima openbaar vervoer
  • Voor ons westerlingen lage prijzen
  • Lekker winkelen
  • Slechte trottoirs
  • Gebrek aan openlucht terrasjes
Review geplaatst op 2016-09-12
8
Bulgarije
Fransvdg was hier 01 jul 2015
Het oude centrum van de stad ligt op een klein schiereiland in de Zwarte Zee. Sinds 1983 staat dit deel van de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En in mijn ogen is dat ook terecht. Je vindt er meerdere mooie Orthodoxe kerkjes en sfeervolle straatjes. In het nieuwe deel van de stad zijn de meeste hotels. En nog drukker is het langs het Zonnestrand (Slantsjev Brjag). Vooral in de maanden juli en augustus zijn daar heel veel vakantiegangers. Het openbaar vervoer langs de kust is goed geregeld. Zelf was ik in hotel Festa Panorama. Daar waren de bushaltes voor de deur. Zo kon ik gemakkelijk en goedkoop een dag naar de steden Varna of Bourgas. Ik vind Nesebar een fijne bestemming om één week te verblijven. Je zult je er dan niet vervelen, want veel excursies zijn op eigen gelegenheid goed te doen. Ook de stranden zijn mooi.
Land
  • Cultureel interessant
  • Prima klimaat in de zomermaanden
  • Goede openbaar vervoersmogelijkheden
  • Mooi strand
  • Druk met toeristen in de zomer
  • Het Zonnestrand is heel toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Bulgarije
marjolijn was hier 01 mei 2015
Plovdiv wordt in 2019 één van de Culturele Hoofdsteden van Europa (met het Italiaanse Matera). Maar waarom tot 2019 wachten? Plovdiv is de één na grootste stad van Bulgarije. De stad heeft een lange geschiedenis, waarvan je de resten nog terugvindt: van een Romeins theater, een Turkse moskee tot Bulgaarse Wedergeboorte-architectuur. Veel te zien kortom. De oude stad is één van de schilderachtigste historische stadscentra van Bulgarije, en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Gebouwd op een aantal heuvels is het met zijn steile, met kinderkopjes geplaveide straatjes een leuke plek om rond te dwalen (wel goede schoenen aan dus!). Maar Plovdiv is ook een bruisende moderne stad, een bestuurlijk, industrieel en cultureel centrum, met universiteiten, congresfaciliteiten, voldoende hotelcapaciteit en een internationale luchthaven. Het moderne centrum met winkels en eetgelegenheid is autovrij.
Land
  • schilderachtige historische oude stad
  • Bulgaarse Wedergeboortehuizen
  • UNESCO Werelderfgoed
  • ook levende moderne stad
  • congresfaciliteiten, hotels, vliegveld
  • autovrije moderne winkelstraten
  • gee
Review geplaatst op 2017-11-23
9
Bulgarije
Willemien was hier 01 jun 2014
Rozenolie is het bekendste exportproduct van Bulgarije. De Rozenvallei ligt in het midden van Bulgarije en wordt omgeven door de gebergten de Balkan en de Sredna Gora. Een mooi landschap mede door de vele rozen die er in mei/juni in bloei staan. De rozen (rosa damascena) waarvan rozenolie wordt gemaakt is een belangrijke bron van inkomsten voor Bulgarije. Het rozenfestival, als afsluiting van de rozenoogst, is wereldberoemd en een jaarlijks terug kerend evenement in mei/juni in Karlovo of Kazanluk. Tijdens een rozenfeest plukken mannen en vrouwen in traditionele kostuums de rozen, wordt er gedanst, gedronken, gegeten en gezongen. In Kazanluk is het grote feest met muziek, dans en de verkiezing van de rozenkoningin, markten, tentoonstellingen etc. en de grote parade. Een dag voor het grote feest in Kazanluk vieren we het feest mee in een klein dorpje vlakbij Kazanluk, Gorno Cherkovishte. Als we parkeren aan de zijkant van de weg is het rozenplukken door de dorpsbewoners in klederdracht al begonnen. Geen professionele dansers maar gewoon dorpsbewoners met twee muzikanten. Er zijn maar weinig toeristen en volop gelegenheid om te fotograferen. Ook de oudere dames met rozenkransen om het hoofd doen het erg goed. Er staan koekjes, drank en speciaal gebakken brood in de vorm van een mand uitgestald. Het plukken, dansen en zingen duurt een paar uur. Het is een erg leuk festival waar een professioneel optreden vast niet tegenop kan. Het is echt rozengeur en rozenblaadjes.
Land
  • plaatselijk rozenfeest
  • weinig toeristen
  • feest samen met de dorpsbewoners
  • beetje moeilijk te vonden
Review geplaatst op 2016-11-08
8
Bulgarije
Willemien was hier 01 jun 2013
Het landschap in de oostelijke Rodopen is heuvelachtig, veel kleine dorpjes en er bevinden zich overal grillige rotsformaties. Een aanbeveling om daar eens rond te rijden en deze formaties te bezoeken. In de omgeving van Kurdzhali zijn de meeste " vreemde" formaties te vinden. Een wandeling vanuit deze plaats gaat naar het stenen huwelijk. De geerodeerde zuilen lijken op een bruid en bruidegom van roze tufsteen met daarom heen andere witte rotsformaties die de gasten voorstellen. Bij Beli Plast (ten noorden van Kurdzhali) bevinden zich vlak langs de weg stenen paddestoelen tot 2.5 meter hoog. Ze zijn roze van kleur met een groenachtige hoed. Heel apart wat wind, zand en regen kan doen. Bij Perperikon ligt op een heuveltop ruines van een akropolis. Vanaf hier een heel mooi uitzicht over de omgeving. De rotsen van Ustra (Skalite)(ten zuiden van Kurdzhali) zijn bekend door enorme pilaren en kegels.
Land
  • landschappelijk mooie omgeving
  • grillige, bijzondere rotsformaties
  • tabaksplantages
  • kleine dorpjes
  • sommige rotsen zijn moeilijk te vinden
Review geplaatst op 2017-05-06