Pirin NP beste reistijd

Het weer in Pirin NP

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Pirin NP te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Pirin NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Pirin NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Pirin NP:De beste reistijd voor Pirin NP is mei, juni en september. Heb je stedentripjes in de planning staan? Ga dan in mei, de temperatuur is dan aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Zon aanbidden? De kuststrook van de Zwarte Zee leent zich daar uitstekend voor in de zomermaanden. Eens een keer in een ander land skiën? Dat is mogelijk in het Rilagebergte en de Rodopi in januari en februari.


Reisadvies
Voor Pirin NP geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
20 januari Om de vijf jaar Nationaal Sourvakari en Kukeri festival, 3 maart Bevrijdingsdag, 24 mei Dag van het Bulgaars alfabet en cultuur, 6 september Union Day, 22 september Onafhankelijkheidsdag en vele festivals in de zomer.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Pirin NP

Beste foto's & tips van Pirin NP

'512335' door marjolijn '512335' door marjolijn

BulgarijePirin NP

BulgarijePirin NP

Wintervoorraad!

marjolijn

Bansko, op onze rondreis door Bulgarije verbleven we hier een nacht. Deze plaats aan de voet van het Piringebergte is tegenwoordig "booming", het is een belangrijk skiresort en overal verrijzen nieuwe hotels en appartementencomplexen. Ook ons hotel was zo'n nieuw, comfortabel hotel. Toch heeft het stadje nog zijn landelijke karakter behouden. Dat betekent ook het aanleggen van een wintervoorraad stookhout. Hier wordt het hout afgeleverd, op verschillende plaatsen zag ik mannen druk bezig met het klieven van het hout. Ook is er in Bansko nog een zogenaamde Bulgaarse "wasmachine", een kuip waar bruisend water uit de bergen in stort, de bergbewoners komen daar met paard en wagen naar toe om hun dekens uit te wassen.

Laat kaart zien