Burgas beste reistijd

Het weer in Burgas

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Burgas te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Burgas? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Burgas

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Burgas:De beste reistijd voor Burgas is mei, juni en september. Heb je stedentripjes in de planning staan? Ga dan in mei, de temperatuur is dan aangenaam en het toerisme is nog niet echt op gang gekomen. Zon aanbidden? De kuststrook van de Zwarte Zee leent zich daar uitstekend voor in de zomermaanden. Eens een keer in een ander land skiën? Dat is mogelijk in het Rilagebergte en de Rodopi in januari en februari.


Reisadvies
Voor Burgas geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
20 januari Om de vijf jaar Nationaal Sourvakari en Kukeri festival, 3 maart Bevrijdingsdag, 24 mei Dag van het Bulgaars alfabet en cultuur, 6 september Union Day, 22 september Onafhankelijkheidsdag en vele festivals in de zomer.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Burgas

Beste foto's & tips van Burgas

'501338' door blauwvinger '501338' door blauwvinger

BulgarijeBurgas

BulgarijeBurgas

Nessebar

blauwvinger

Nesebar is een stad in Bulgarije in de oblast Boergas. Ze telt 5800 inwoners (in 2004). Het historische deel van de stad is gelegen op een klein schiereiland aan de Zwarte Zee. Nesebar staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. (bron: Wikipedia)

'531637' door enroute2 '531637' door enroute2

BulgarijeBurgas

BulgarijeBurgas

Vogelparadijs

enroute2

Bulgarije is een waar vogelparadijs. Een van de minst zeldzame vogels lijkt misschien wel de ooievaar, omdat je ze zo vaak tegenkomt, maar ze zijn toch steeds weer verrassend om te zien. Deze kwam ineens vanuit het riet langs een meer aangevlogen en schoot onder de brug door om in de verte weer te verdwijnen. Ik kon hem nog net op het juiste moment vastleggen.

'447994' door gekkofan '447994' door gekkofan

BulgarijeBurgas

BulgarijeBurgas

St.George klooster in

gekkofan

16 kilometer van Burgas aan de Zwarte Zee in Bulgarije ligt het mooie stadje Pomorie. Even buiten de stad vind je het klooster van St. Georges met zijn mooie inkomstpoort, torentje en kloostertuin.Leuk detail : je kan er lekkere rakyia kopen door de broeders gestookt.

Laat kaart zien