Zuid Albanië vaccinatie

Ga je op reis naar Zuid Albanië, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Zuid Albanië. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Zuid Albanië en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Zuid Albanië kan namelijk van gebied tot gebied in Zuid Albanië verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Zuid Albanië nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Zuid Albanië.  

Informatie over Zuid Albanië

Beste foto's & tips van Zuid Albanië

'452786' door JMoerkens '452786' door JMoerkens

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Syri i Kalkër

JMoerkens

'Syri I Kaltër' betekent in het Albanees 'Het Blauwe Oog'. Het laat zich eenvoudig raden waarom deze plek zo genoemd wordt. Het blauwe gedeelte in de foto betreft een karstverschijnsel waar een zoetwaterbron ontstaan is. Hier komt per seconde, onder hoge druk, 6 kubieke meter helder mineraalwater naar boven. Wat écht bijzonder is aan deze plek is de diepte. Duikers zijn tot op heden afgedaald in het gat tot de ongelooflijke diepte van 50 meter. Maar nog altijd hadden zij de bodem niet bereikt. De daadwerkelijke diepte is vooralsnog onbekend. Je vindt de plek op zo'n 20 kilometer van de badplaats Saranda. Het bevindt zich bovendien in een prachtige groene omgeving! Zo mooi kan het weinig bezochte Albanië dus zijn.

'490027' door JMoerkens '490027' door JMoerkens

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Albanië Bezoeken...va

JMoerkens

Albanië heeft eigenlijk alles in zich om een succesvol vakantieland te worden. De mensen zijn gastvrij, de stranden zijn mooi, er is prachtige (en bijzonder verrassende) natuur te vinden en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Maar hoe hard de regering en de bevolking ook hun best doen, het toerisme komt nog niet zo hard op gang als in nabije landen. Jammer, maar anderzijds is het daardoor nu ook nog een authentiek pareltje als je het een kans geeft! Mocht je een vakantie boeken naar Albanië een te groot risico vinden, kun je altijd nog een 'proefdagje' doen vanaf Corfu. Wanneer je op dit heerlijk comfortabele Griekse vakantie-eiland verblijft, kun je in nog geen uur met een bijzonder snelle shuttleboot in Albanië zijn. Vanuit badplaats Saranda kun je leuke tochten maken naar archeologisch stadje Butrint of de beeldschone bronnen Syri I Kalker. Ik was na een dag méér dan overtuigd van de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Ik ga dan ook zeker eens terug, en dan voor langere tijd. Op de foto een prachtige autoweg langs het meer van Butrint. Aan het kleine rode autootje zie je mooi dat dit nog best een aardig uitgestrekt gebied is!

'204769' door Gerrit '204769' door Gerrit

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Ksamil

Gerrit

Helemaal in het uiterste zuiden van Albanie tegenover Korfu en tegen de Griekse grens aan ligt Ksamil, een plaats die sterk expandeert onder de groeiende belangstelling van vooral Oost-Europeanen.

Laat kaart zien