Vietnam reviews

8
Vietnam Hanoi
KHeijlaerts was hier 01 dec 2016
Je moet natuurlijk wel van steden houden zoals ik. Maar dan is Hanoi wel echt heel erg leuk. Zoals ik net bij mijn foto al schreef is de combinatie van traditioneel en hip/trendy mij erg goed bevallen. Fijn is ook dat er groen en water is in de stad, waar ook veel locals gebruik van maken in hun vrije tijd. En het vrouwenmuseum is echt heel mooi! En je kan overal zo lekker eten. Vooral ook bij de kleine streetfood zaakjes waar je op kabouterkrukjes tussen de locals zit. Wees alsjeblieft niet bang om ziek te worden van het eten in Hanoi. Uiteraard moet je wel kijken waar je gaat zitten. En dan heb ik de toffe dakterrassen die je wel even moet weten te vinden nog niet eens benoemd. En de bloemenmarkt vroeg in de ochtend. Zoveel veelzijdigheid in die ene stad! Je hoort het: ik heb er genoten en me geen moment onveilig gevoeld.
Stad
  • Goed eten
  • Overzichtelijk
  • Gevarieerd aanbod
  • Veel, gemakkelijk contact met locals
  • Veilig
  • Straatverkopers soms wat opdringerig
  • Let op bij taxi's, eerst prijs afspreken
Review geplaatst op 2017-05-14
8
Vietnam
Caroline was hier 15 mrt 2018
Con Dao was een heerlijk rustig eiland met maar weinig toerisme. We waren opzoek naar een plek waar je lekker kunt relaxen, en dat hebben we ook gevonden. Het eiland had een hele mooie natuur; je kon een hike lopen door de jungle en snorkelen was ook erg leuk! Ongeveer een uurtje uit de kust liggen geweldige koraalriffen waar je kan snorkelen of duiken. Wat ons opviel tijdens het bezoek aan Con Dao was dat het nog echt authentiek Vietnamees is. Elke dag om 18 uur en in de ochtend werd het Vietnamese nieuws van het vasteland door de speakers op het eiland afgespeeld en was het volkslied te horen. Wat een nadeel kan zijn op dit eiland, maar wat voor velen ook een voordeel is, is dat er niet zoveel toeristen zijn. Hierdoor zijn er ook niet zoveel restaurants ingesteld op toeristen. Er zijn op het eiland 2 zaakjes die snorkeltours regelen, dit is erg leuk om te doen. De zee is super mooi blauw, en het is mega rustig, dus het is echt genieten!
Land
  • Niet toeristisch, heerlijk rustig
  • Hele mooie natuur
  • Weinig restaurants
  • Voor koraal moet u uit de kust gaan snorkelen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Vietnam Sapa
erictkindt was hier 01 apr 2015
Sapa ligt in het noorden van Vietnam in de bergen. het is de startplaats voor de toeristen die de wijde omgeving willen verkennen. in de rijstvelden in de bergen kan je alleen of met een gids trekkings naar de lokale dorpjes ondernemen. zeker de moeite om te zien hoe die mensen daar nog leven zoals wij honderd jaar geleden. Tegenwoordig wordt er wel in Sapa zelf heel wat gedaan om iets te verkopen aan de toeristen en daarom ben je dus beter af als je op stap gaat
Stad
  • voorlopig nog authentiek
  • de opkomst van de vele verkoopsters in sapa z
Review geplaatst op 2017-01-06
8
Vietnam Hoi An
TamaraBaeke was hier 01 jul 2014
Prachtig plaatsje met een erg gezellig, knus centrum. Zeker 's avonds als alle lampionnen aan gaan is het een unieke plek. Je kunt hier in een van de vele winkeltjes in no-time kleding op maat laten maken. Alleen jammer dat het best toeristisch is.
Stad
  • Sfeervol centrum, zeker 's avonds
  • Kleinschalig stadje
  • Leuke restaurantjes
  • Kleding op maat
  • Redelijk veel toeristen
Review geplaatst op 2016-12-30
8
Vietnam Hoi An
Caroline was hier 15 mrt 2018
Tijdens onze rondreis in Vietnam hebben we ook een aantal dagen verbleven in Hoi An. In Hoi An zijn alle huisjes in een bepaalde stijl gebouwd, net als in de rest van Vietnam zijn alle huizen erg diep en niet erg breed. Je ziet Chinese, Japanse en Franse invloeden. Het is een redelijk kleine stad, wat het erg knus en gezellig maakt. Daarnaast is er op 20 minuutjes fietsen een strand, waar je even kan bijkomen van alle indrukken. De restaurantmedewerkers van deze stranden willen je heel graag met allerlei acties naar hun restaurants toelokken, dit kon af en toe nog wel eens vervelend zijn als je rustig ligt te relaxen. Het strand is wel relatief rustig, dus dat is fijn. 's Avonds heeft de stad een hele leuke sfeer door alle kleurrijke lampionnen die in de straten hangen. Ook kan je bij sommige winkeltjes je eigen lampion maken. De stad staat bekend om zijn vele kleermakers, de straten zitten er vol mee. Je hebt ze in allerlei verschillende prijsklassen en er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de winkels, maar het is zeker een aanrader om iets op maat te laten maken, heel leuk om te zien hoe een kledingstuk tot stand komt. Ondanks dat Hoi An best toeristisch is, is het toch een enorm leuk stadje omdat het veel sfeer heeft. Wij raadden het zeker aan aan iedereen die naar Vietnam op vakantie gaat.
Stad
  • Niet al te groot
  • Strand op 20 minuten fietsen
  • Knusse sfeer
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Vietnam Hoi An
MariekeH was hier 01 dec 2017
Licht, kleuren en cultuur staan centraal in het gezellige Hoi An. Het ligt aan de Zuid-Chinese zee. In de 16e en 17e eeuw was deze plek een belangrijke havenstad. Het is er helaas super toeristisch, maar o zo sfeervol. ´s Avonds zijn alle lantaarns in de knusse straten verlicht en kun je wensfakkels op het water loslaten. De lichtjes overal en een romantische boottocht op de rivier in het centrum, maken de sfeer compleet! Er is een gezellige markt waar je lokale producten kunt kopen. Hoi An staat erom bekend dat je kleding op maat kunt laten maken. Dit is je kans voor een uniek chique pak of feestjurk. Er zijn luxere restaurants en low budget eetstalletjes op straat. Probeer de rijstpannenkoek met ei, de lokale lekkernij ´Cao lao´ en ´White rose´. In sommige restaurant kun je je eigen verse springrolls maken! De prijzen gaan wel over de kop op straat, afdingen hoort bij het spel. Zelfs een pannenkoek kun je voor de helft van het geld krijgen! Er is accommodatie in overvloed. Luxe resorts vind je aan de kust met zicht op zee. Een guesthouse in een achterafstraatje kost vaak niet zoveel. Sinds 1999 staat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tip: Huur een fiets en ontdek de omgeving rondom Hoi An. Geniet van de waterbuffels en vogels die je onderweg ziet rondom de rijstvelden. Volg een cursus lantaarn maken, echt een aanrader! Bamboestokken vormen, stof spannen, lijmen en klaar is je souvenir! Op Tripadvisor kun je de mogelijkheden onderzoeken.
Stad
  • Gezellige, sfeervolle stad
  • Betaalbare accommodatie en eten
  • Creatieve workshops
  • Betaalbare kleding laten maken
  • Héél toeristisch
Review geplaatst op 2018-02-18
8
Vietnam
RickDekker was hier 01 jul 2017
Hoi An is een prachtige sfeervolle stad in Vietnam. Met name Hoi An Old Town is bij avond/nacht onwijs mooi, met alle lampionnen. Iets wat zo mooi is blijft echter niet een geheim, het is er dan ook behoorlijk druk!
Land
  • Heel erg sfeervol
  • Leuke restuarantjes
  • Lekkerste 'coconut icecream coffee'
  • Erg druk/toeristisch
  • Dames en heren die je een boottripje willen v
Review geplaatst op 2017-08-01
7
Vietnam Noord Vietnam
KHeijlaerts was hier 01 dec 2017
Bac Ha is een van de bekende dorpen om een lokale markt te bezoeken. De markt is uiteraard zeer de moeite om te bezoeken, er wordt van alles verkocht en er komen veel locals uit de omgeving. Velen in hun traditionele kleding. Dit geeft een heel kleurrijk beeld. Vroeg in de ochtend is het rustig, en voornamelijk door Vietnamezen bezocht. Jammer is dat de markt na een uur of 10 overgenomen lijkt te worden door de toeristen die met bussen vanuit Sapa aan zijn gekomen. Veel mensen zien van dit dorp niet meer dan alleen de markt op zondagochtend. Die markt is echt wel de moeite waard maar toch is het zonde want het is echt wel een leuk dorpje om verder te bekijken. Er ligt een groot meer centraal in het dorp en rondom liggen de bergen. Dit levert zeker in het avondlicht en bij rustig weer een mooi beeld op. Op zaterdagavond is er een lokaal feest met muziek en dans en als afsluiter een groot kampvuur. Jong en oud komen hier samen, maar andere toeristen konden we op 1 hand tellen. Een aanrader om met locals in contact te komen! Verder blijft het een dorp, dus verwacht geen hippe restaurants en cafe's. Het dorp heb je in principe in 1-2 uurtjes wel helemaal gezien. De omgeving is echter ook zeer de moeite waard om te wandelen. Erg rustig en mooi! Kortom: een bestemming om zeker een nacht voordat je de markt bezoekt al te gaan slapen. En niet alleen om om 7uur als een van de eersten op de markt te zijn...
Regio
  • Lokale markt op de vroege ochtend
  • Mooie omgeving is erg rustig
  • Za-avond kans om lokaal feest mee te maken
  • Mooi centraal meer
  • Hotels, restaurants e.d. niet heel bijzonder
  • Op de markt na 10u teveel toerisme
Review geplaatst op 2017-06-27
9
Vietnam
Dianadm was hier 01 aug 2014
Het Cat Tien NP ligt tussen Ho Chi Minh Stad en Dalat en is één van de grootste Nationale Parken van Vietnam. Toch is het er totaal niet toeristisch, integendeel. Er komen hier amper toeristen en dat is geheel onterecht want het park heeft een enorme biodiversiteit en een uitzonderlijk mooie natuur. Je vindt hier landschappen van laagland tot tropisch regenwoud. Het NP staat onder auspiciën van het WNF die verschillende activiteiten aanbieden zoals mountainbiken en jungle-trekkings (ook 's avonds). Grote diersoorten vind je hier niet, maar wel een heel arsenaal aan kleine dieren zoals sikaherten, gibbons en reptielen. Voor vogel- en vlinderliefhebbers is het NP een waar paradijs. Overnachten doe je in eco-lodges, basic, maar goed passend in de omgeving, het gaat hier ten slotte om de beleving. Cat Tien is te bereiken vanaf de bovengenoemde steden, waar je de bus kunt nemen naar het dorp Ma Da Gui (een rit van 4.5 uur). Daar ga je per taxi of brommer naar de rivier, waar de pont ligt die je naar het NP brengt.
Land
  • Prachtige natuur
  • (Nog) onontdekt
  • Mooie afwisseling op de cultuur van Vietnam
  • Rustig
  • Uniek gebied
  • Weinig overnachtingsplaatsen
Review geplaatst op 2017-06-07
8
Vietnam
KHeijlaerts was hier 01 dec 2016
Je moet natuurlijk wel van steden houden zoals ik. Maar dan is Hanoi wel echt heel erg leuk. Zoals ik net bij mijn foto al schreef is de combinatie van traditioneel en hip/trendy mij erg goed bevallen. Fijn is ook dat er groen en water is in de stad, waar ook veel locals gebruik van maken in hun vrije tijd. En het vrouwenmuseum is echt heel mooi! En je kan overal zo lekker eten. Vooral ook bij de kleine streetfood zaakjes waar je op kabouterkrukjes tussen de locals zit. Wees alsjeblieft niet bang om ziek te worden van het eten in Hanoi. Uiteraard moet je wel kijken waar je gaat zitten. En dan heb ik de toffe dakterrassen die je wel even moet weten te vinden nog niet eens benoemd. En de bloemenmarkt vroeg in de ochtend. Zoveel veelzijdigheid in die ene stad! Je hoort het: ik heb er genoten en me geen moment onveilig gevoeld.
Land
  • Goed eten
  • Overzichtelijk
  • Gevarieerd aanbod
  • Veel, gemakkelijk contact met locals
  • Veilig
  • Straatverkopers soms wat opdringerig
  • Let op bij taxi's, eerst prijs afspreken
Review geplaatst op 2017-05-14
8
Vietnam
marjolaeven was hier 01 feb 2017
De Mekong Delta kun je het beste fietsend beleven en dan vooral de kleinere wegen nemen. Daar zie je de lokale bewoners hardwerkend in een authentieke omgeving. Het is de "Betuwe" van Vietnam. Er zijn veel fruitplantages te vinden zoals ramboetans, mango's, bananen en kokosnoten. Het transport van deze vruchten vindt vooral plaats over het water. Deze floating markets zijn wisselend toeristisch. De floating market van Long Xuyen wordt nog niet overstelpt door massa's toeristen en is makkelijk met een lokaal bootje te bezoeken in de vroeg ochtend.
Land
  • mooie inkijk in het dagelijkse leven van de M
  • het kan er erg warm zijn
Review geplaatst op 2017-05-11
8
Vietnam
PleunGroeneveld was hier 01 jun 2016
Als je in Hoi An bent en je houdt van oude culturen breng dan zeker een bezoek aan het tempelcomplex van My Son. Het is ouder dan Angkor Wat in Cambodja en vele van de Hindoe tempels verkeren eigenlijk best nog in goed staat.
Land
  • Gezellige plaats
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-23
7
Vietnam
PleunGroeneveld was hier 01 jun 2016
Interessante plaats vanwege de mooie citadel en de parfumrivier. Bovendien is het er 's avonds ook nog best gezellig, want er zijn voldoende restaurants. En even flaneren langs de parfum rivier is ook wel lekker.
Land
  • Genoeg vertier in de omgeving
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-21
8
Vietnam
KHeijlaerts was hier 01 dec 2016
Het eiland Quan Lan ligt bij Bai Tu Long Bay; het onbekendere en dus rustige zusje van Ha Long Bay. Het super rustige en idyllische eiland is langgerekt en er ligt 1 dorpje in het zuiden. Richting het noorden loopt 1 hoofdweg met wat kleine aftakkingen richting nog wat verdwaalde huizen en prachtige hagelwitte stranden. Het eiland is grotendeels vlak, er zijn mangroves en dichte oerwouden, rijstvelden en veel vissersboten. Met de gewone dagelijkse veerboot kan je door Bay Tu Long Bay naar het eiland Quan Lan varen. Al een belevenis op zich want de boten zijn niet van Nederlandse kwaliteit zal ik maar zeggen. En aangezien er op het eiland amper iets te koop is wordt met deze boot ook allerlei materiaal vervoerd om bijvoorbeeld te bouwen. Vanaf de pier kan je met een tuktuk naar het dorpje (zo'n 2km). Wij waren op het eiland de enige toeristen en werden dan ook flink aangestaard ;-) Er was in het dorpje 1 restaurant open, en 1 hotel. Verder zijn er wat kleine winkeltjes, een tempel (uiteraard) en een schooltje. En natuurlijk heel veel vissers. Eigenlijk is hier weinig te doen, behalve genieten van de rust, prachtige witte stranden, mangrovebossen, buffels op de rijstvelden, vissers bij ondergaande zon en de vriendelijke mensen. Huur hiervoor een scooter voor een paar cent en rij gewoon lekker rond, stop hier en daar, maak een praatje...
Land
  • Rustig en overzichtelijk
  • Hagelwitte zandstranden
  • Vriendelijke mensen
  • Zeer weinig toeristen
  • Prachtige natuur
  • Verse vis! (springrolls)
  • Na 2-3 dagen heb je alles hier wel gezien
  • Stranden zijn te voet net te ver v/h dorpje
  • Weinig keuze qua eten & slapen
Review geplaatst op 2017-04-10
10
Vietnam
photofreak was hier 01 okt 2016
Mai Chau is behoorlijk toeristisch. Het hele dorp is één grote marktplaats, er worden veel zelfgemaakte spullen verkocht. De mensen zijn er vriendelijk en soms wat opdringerig. De omgeving is prachtig. Je kan hier mooie wandelingen maken maar ook fietstochten. Meestal staan er wel een aantal fietsen bij de homestay, die je mag gebruiken. Echte armoede heb ik daar niet gezien. Ik had veel spullen meegenomen voor de kinderen. Heb een peuterspeelzaal bezocht maar die kinderen hadden genoeg om mee te spelen en ook hadden ze genoeg te eten. Dus alle spullen heb ik weer meegenomen naar de volgende locatie. In Mai Chau heb je veel keus in homestays. Ik heb overnacht in Poom Coong Village.
Land
  • nette homestay
  • mooie omgeving
  • mooie en goedkope souvenirs (afdingen)
  • rustige plek om te overnachten
  • toeristisch
  • toilet en douches staan eind vanaf de homesta
Review geplaatst op 2017-03-25
10
Vietnam
photofreak was hier 01 jan 2017
Ha Long Bay is toeristisch maar zo ontzettend mooi. Zelfs met minder weer geniet je daar volop. Je kan excursies doen, zoals met een kleinere boot naar Hang Su'ng Sót, de verrassende grot. Dat vond ik echt het hoogtepunt van Halong Bay.
Land
  • prachtige natuur
  • mooie boottocht
  • leuke excursies
  • Verrassende grot
  • op sommige plekken is het behoorlijk druk
Review geplaatst op 2017-03-16
8
Vietnam
Con Dao was een heerlijk rustig eiland met maar weinig toerisme. We waren opzoek naar een plek waar je lekker kunt relaxen, en dat hebben we ook gevonden. Het eiland had een hele mooie natuur; je kon een hike lopen door de jungle en snorkelen was ook erg leuk! Ongeveer een uurtje uit de kust liggen geweldige koraalriffen waar je kan snorkelen of duiken. Wat ons opviel tijdens het bezoek aan Con Dao was dat het nog echt authentiek Vietnamees is. Elke dag om 18 uur en in de ochtend werd het Vietnamese nieuws van het vasteland door de speakers op het eiland afgespeeld en was het volkslied te horen. Wat een nadeel kan zijn op dit eiland, maar wat voor velen ook een voordeel is, is dat er niet zoveel toeristen zijn. Hierdoor zijn er ook niet zoveel restaurants ingesteld op toeristen. Er zijn op het eiland 2 zaakjes die snorkeltours regelen, dit is erg leuk om te doen. De zee is super mooi blauw, en het is mega rustig, dus het is echt genieten!
Land
  • Niet toeristisch, heerlijk rustig
  • Hele mooie natuur
  • Weinig restaurants
  • Voor koraal moet u uit de kust gaan snorkelen
Review geplaatst op 2017-02-09
9
Vietnam
marcvankessel was hier 01 sep 2007
Sapa staat bekend om de verschillende bergvolkeren die er leven. De natuur is er prachtig en de bevolking kleurrijk. Het toerisme stond in 2007 hier nog in de kinderschoenen. Vanuit Sapa zijn verschillende wandeltochten beschikbaar.
Land
  • Bijzonder
  • Bergstammen
  • Mooie natuur
  • Geen
Review geplaatst op 2017-01-23
10
Vietnam
marcvankessel was hier 01 nov 2008
Na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog werd Vietnam weer een kolonie van Frankrijk en de tegenstanders van het Franse regime, de communistische Vietminh-strijders, gingen van start met het graven van een tunnelcomplex ten noordwesten van de hoofdstad Saigon. Na de slag bij Dien Bien Phu, die de nederlaag en het vertrek van de Franse troepen inluidde, werden deze tunnels door de communistische strijders uit Noord-Vietnam onderhouden met het oog op de toekomstige strijd met Zuid-Vietnam. Toen in 1966 Amerika zich ging bemoeien met het conflict tussen Noord- en Zuid Vietnam werd het tunnelcomplex uitgebreid. Het is zonder twijfel dat de tunnels hebben bij gedragen aan de overwinning van Vietnam op de USA. Vanuit Saigon zijn diverse tours beschikbaar naar de Cu Chi tunnels die ongeveer 80 km ten noorden van Saigon liggen. Alhoewel het een toeristische attractie is, is het er niet overdreven druk en is de tour zeer informatief. Je krijgt informatie over het ontstaan van de tunnels, het leven in de tunnels en je krijgt de gelegenheid om de tunnels te bezoeken. Dat is niet iets voor iemand met claustrofobie. De ingang -vaak niet meer dan een luik van 30 bij 30 cm- is heel klein en dat geldt ook voor de tunnels. Bovendien is het heel benauwd onder de grond. Maar het is wel een ervaring die je eigenlijk niet mag missen.
Land
  • Heel bijzonder
  • Veel mogelijkheden (tours) vanuit Saigon
  • Geen
Review geplaatst op 2017-01-23
9
Vietnam Noord Vietnam
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Wie een reis door Vietnam maakt van noord naar zuid of andersom, neemt veelal het vliegtuig om de afstand Hanoi / Hue te overbruggen. Toch, als je de tijd hebt, probeer dan de afstand af te leggen per bus, auto, brommer of liftend. De sfeer in Noord Vietnam is totaal anders dan in het zuiden, maar zeker niet minder prettig. Het is er moderner dan de meeste mensen denken en de bevolking is blij dat ze toeristen zien, zo blij dat ze nog graag met je op de foto willen. De communistische invloed is nog merkbaar d.m.v. prachtige posters waarop de hamer en de sikkel veelvuldig voorkomen. De kust is er adembenemend mooi en er zijn nog prachtige koloniale gebouwen. Ga van de kustweg af en bezoek de markten in de dorpjes. Iedereen komt je tegemoet en kijkt zijn ogen uit naar al die (blonde) toeristen. Het kost een paar dagen om de afstand Hanoi / Hue te overbruggen maar je zult er zeker geen spijt van krijgen. Je ontdekt een heel ander Vietnam !!!!!
Regio
  • Niet toeristisch
  • Niet druk
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige kust
  • Minder luxe dan het zuiden.
Review geplaatst op 2017-01-14