Mui Ne foto's & tips

'500146' door hillebrand '500146' door hillebrand

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Fairy stream

hillebrand

Een bijzondere plek in Vietnam. Ik ben benieuwd of andere RR'ers hier ook al geweest zijn. Ik vond het in ieder geval erg de moeite waard. Vlak buiten Mui Ne vind je een riviertje dat door een rode zandsteen dal loopt. De zandsteen is prachtig geërodeerd. Dat levert mooie structuren op. Een gids heeft me naar de ingang van de rivier gebracht. Hier werd ik warm onthaald door de lokale jeugd die graag een zakcentje wilde bijverdienen door als gids op te treden. Meestal vind ik dat wel prima, maar in dit geval waren ze wel erg opdringerig en gingen ze iedere keer voor de camera staan met het bekende V gebaar. Een beetje vervelend, maar goed na een halfuurtje vonden ze een paar andere toeristen en ging hun aandacht daar naar uit. Toch nog wat leuke foto's kunnen maken. Groeten, Hillebrand

'503530' door reysigers '503530' door reysigers

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Gemaakt van bamboe.

reysigers

Ronde bootjes gemaakt van bamboe, Corales genoemd. Ze splijten de bamboe net zolang, totdat ze ermee kunnen vlechten. Als de mand klaar is wordt hij eerst dicht gesmeerd met een mengsel van koeienpoep, daarna in een kuil gegraven om te drogen, Hierna komt er een harslaag overheen en hebben ze een waterdichte mand. Deze vissers zijn net terug van hun visvangst.

'542437' door marcvankessel '542437' door marcvankessel

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Grand Canyon ?

marcvankessel

De Fairy Spring is een sprookjesachtig landschap dat is uitgesleten door een rustig stroompje water dat afkomstig is vanuit een onderaardse bron. Het water heeft zich door de eeuwen heen een weg gebaand door het bruingele berglandschap, met grillige rotsformaties als resultaat. In sommige advertenties wordt het gebied ook wel aangeduid als de Grand Canyon in het klein. Nou, dat is natuurlijk schromelijk overdreven. Alles voor de commercie. Maar mooi is het wel; trek je schoenen uit en volg de stroom door dit bijzondere landschap.

'534624' door marcvankessel '534624' door marcvankessel

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Hang de vuile was maa

marcvankessel

Alhoewel ik me blijf verbazen hoe ze in 2e en 3e wereldlanden hun was -met de hand- toch altijd wonderbaarlijk schoon kunnen krijgen,geldt dat niet voor deze kleding. Maar dat maakt de foto er niet minder om. Integendeel vind ik zelfs. Naast het feit dat Mui Ne een mooie badplaats is om een paar dagen te verblijven en relaxen, is er 10 km verder ook genoeg te zien; een prachtig duingebied met rode en gele duinformaties.

'542177' door marcvankessel '542177' door marcvankessel

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Freedom

marcvankessel

Als de mogelijkheid er is, huur ik in principe altijd een motor / scooter om de omgeving te verkennen. Je bent flexibeler dan wanneer je het moet doen met openbaar vervoer en je ziet veel meer dan wanneer je het per auto / taxi doet. Bovendien kun je onderweg makkelijker stoppen, ben je wendbaarder, en maakt je eerder kontakt met de locals. Als ze er zijn.

'559182' door JMoerkens '559182' door JMoerkens

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Verrassende...Landsch

JMoerkens

Bij Vietnam zul je al snel denken aan tempels, drukke steden, prachtige karstlandschappen en natuurlijk de Mekong Delta. Toch kun je in dit bijzondere land zomaar op totaal verrassende landschappen stuiten. Zoals hier in Mui Ne. Dit plaatsje aan de kust staat bekend als een vakantieoord voor met name Vietnamese toeristen in eigen land en Russen. Zelfs de menukaarten zijn veelal in het Russisch. Dat zal menigeen doen besluiten om de plek over te slaan, maar naar mijn mening onterecht. Het is een heerlijk rustig dorpje om een paar dagen tot jezelf te komen en het barst er van de fijne accommodaties met zwembad, die niet duur hoeven te zijn. Maar het belangrijkste is, dat er in de omgeving veel te zien is! Op de foto zie je de witte zandduinen in de omgeving van Mui Ne, in het ochtendgloren. Een bijzonder gezicht, vooral omdat dit niet het beeld is dat je doorgaans van Vietnam hebt. Je kunt vanaf de parkeerplaats een hogere plek op een duin opzoeken (te voet) om een mooi zicht op de zonsopkomst te hebben. Je kunt ook voor een klein bedrag een quad met chauffeur je erheen laten crossen. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de rode zandduinen, de vissersdorpen en de Fairy Stream, een beekje langs geërodeerde rotspartijen waar je al pootjebadend doorheen kunt lopen.

'568352' door Beijsie '568352' door Beijsie

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Sprookjes bestaan

Beijsie

Zeker aan te raden is een wandeling op blote voeten door het markante landschap van de Fairy Stream (Suoi Tien), vlakbij de badplaats Mui Ne. Een plaatselijke chauffeur heeft ons naar het verborgen beekje gebracht. Anders hadden we het waarschijnlijk niet gevonden.

'1089591' door LizetDeutekom '1089591' door LizetDeutekom

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Zandduinen in Mui Ne,

LizetDeutekom

Aan de ene kant is het mooi en indrukwekkend, aan de andere 'gewoon' een plek waar toeristen even ronddwalen, eens een afdalinkje maken op een slee (of wat maar voorhanden is) en selfies maken tegen de ondergaande zon. Wel leuk: het zijn vooral lokale en Aziatische toeristen die we er troffen, en vaak in voor een praatje. En het is er dankbaar fotograferen.

'572497' door JMoerkens '572497' door JMoerkens

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

In de Zandduinen van.

JMoerkens

Vietnam kent een aantal beroemde toeristische trekpleisters, die zich in het noorden van het land bevinden, zoals de Halong Bay, de rijstterrassen van Sapa en hoofdstad Hanoi. Toch zijn er ook in het zuiden van het land enkele bijzondere plekken te bezoeken. Zoals het verrassende duinlandschap in de omgeving van badplaats Mui Ne! Een mooi moment op de dag om de witte zandduinen te bezoeken is bij zonsopkomst. Vanaf de parkeerplaats kun je een hogere plek op een duin opzoeken (te voet) om een mooi uitzicht te hebben. Je kunt je ook voor een klein bedrag met een quad laten vervoeren. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de rode zandduinen, de vissersdorpen en de Fairy Stream, een beekje langs geërodeerde rotspartijen waar je al pootjebadend doorheen kunt lopen.