Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nachttrein Hanoi- Danang

Hoi An,
Vietnam


De treinen in Vietnam hebben allemaal airconditioning en zijn veilig, comfortabel en goedkoop. Het is de ideale manier voor onafhankelijke reizigers om op deze manier rond te reizen en Vietnam te bekijken vanaf de begane grond. Treinreizen zijn een echte Vietnamese ervaring op zich en behoren een onderdeel te zijn van uw bezoek aan Vietnam. Je zou in de trein kennis kunnen maken met de gewone Vietnamese bevolking. Onervaren reizigers denken soms, dat ze tijd kunnen besparen met binnenlandse vluchten. Maar.... in feite bespaart de nachtelijke trein van Hanoi naar Hue of Danang je eigenlijk tijd in vergelijking met vliegen, omdat de trein uit Hanoi in de avond vertrekt en 's morgens vroeg in de stad Hué / Danang aankomt.
Vliegen duurt neemt al gauw 4 tot 5 uur van je dag in beslag: reizen naar een afgelegen vliegveld, inchecken, het nemen van de vlucht zelf, het verzamelen van je bagage en naar het centrum van de stad reizen. De slaaptrein scheelt tevens een hotelrekening. En waarvoor zo'n haast?

Langs de kust en in de heuvels ... Het meest magische deel tussen Hanoi en Ho Chi Minh City treinreis is het schilderachtige gedeelte tussen Hué en Danang. Dat is werkelijk van wereld klasse. De trein rijdt langs de Zuid-Chinese Zee, kronkelt van klif naar de dichte jungle en langs witte stranden en verre eilanden. Dan reis je weer door de weelderige groene bergen via de Hai Van Pass totdat je de stad Danang bereikt.
In het Vietnamees heet deze pas ?èo Hai Van, wat betekent 'Ocean Cloud Pass', en ik kan geen betere naam bedenken. De levendige blauwe luchten, blauwe water en witte stranden adembenemend ...
Rijstvelden, palmbomen, waterbuffels, Vietnamese steden en dorpen ... Je krijgt een echt inzicht in Vietnam wanneer je reist met de trein, zowel stedelijke als landelijke, die je niet krijgt op 35.000 voet hoogte. En als je goed bent in mensenkennis dan leer je de echte Vietnamees kennen, want die is in de trein hetzelfde als daarbuiten.
           De meeste westerse bezoekers kiezen om te reizen met een zachte, airconditioned slaapplaats. "Soft sleeper" compartimenten hebben 4 slaapplaatsen, elk geleverd met kussen, blad en dekbed en een individuele leeslamp. Per dag kun je gewoon zitten op de onderste ligplaatsen.
Je neemt je bagage - ongeacht de omvang - op de trein met u mee en bewaar ze in de buurt van je stoel, zodat je gedurende de reis alles bij de hand hebt. Fietsen en zelfs motorfietsen kunnen tegen een vergoeding worden vervoerd met de trein.
Treintarieven in Vietnam zijn laag en slaaptreinen besparen ook nog eens op hotelrekeningen, evenals de kosten van de taxi's van en naar de luchthavens, die meestal buiten de stad liggen.

Wij hebben genoten van het uitzicht in de vroege ochtenduren. Helaas is mijn echtgenoot vrij lang en de bedjes in de trein zijn daar niet op berekend. Het uitzicht maakte echter veel goed.