Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonnevlekjes

Hoi An,
Vietnam


Hoi An heb ik ervaren als één van de mooiste en kleurrijkste stadjes van Vietnam. Het heeft een kleine, oude kern en een heel lieflijke, bijna romantische uitstraling met al zijn lampionnen. Vooral in de avond geeft dit een gezellige sfeer als je door de straatjes loopt, op zoek naar een restaurantje, en overal branden de lampionnen. Restaurantjes zijn er overigens in overvloed en het eten is heerlijk!!!

Ook op de dag heeft het veel te bieden. Het is eenvoudig om een fiets te huren en de omgeving van de stad te verkennen, waardoor je een beeld krijgt van het leven op het platteland. Of bezoek een paar Chinese community houses, de eeuwenoude Japanse brug, de vele toeristische winkeltjes of ga gewoon op een bankje langs de rivier zitten. Vervelen zul je je niet!

Deze familie heeft een schaduwrijk plekje gevonden onder een boom. Ze verhuren een paar fietsen, verkopen water en je kunt plaatsnemen op één van de kleine krukjes om een kom noedelsoep te eten.
De zon schijnt door het bladerdak van de boom en werpt een reeks van kleine zonnevlekjes op het geheel. (even openen s.v.p.)