Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Pen Toren

Hanoi,
Vietnam


De Ngoc Son-Tempel is Hanoi’s meest bezochte tempel en een mooi rustpunt in het drukke Hanoi. De tempel ligt op een eiland (de Jadeberg) in het noordelijk deel van het Hoan Kiem Lake en is te bereiken via de knalrode The Huc-brug ofwel de brug van de opkomende zon.

De tempel zelf is vrij eenvoudig, maar het uitzicht over het meer maakt veel goed. De tempel is gewijd aan de gouden reuzenschildpad wiens zwaard een rol speelde bij de overwinning op de Chinezen. Rond de tempel staan bomen waarvan de gigantische luchtwortels over de grond kruipen.

Net binnen de eerste poort staat de Pen Toren (zie foto), dit is een 10 meter hoge pagode, waarvan de punt op een schrijfpunt lijkt. Het bouwwerk staat op een heuveltje, dat bekend staat als het schrijfblok (Dai Nghien). De pagode en het heuveltje staan symbool voor de waarheid, volgens het beginsel van het taoïstische Feng Shui.

Overal in Azië kom je symboliek tegen, waarvan dit ook een mooi voorbeeld is. Ik vond vooral de boeddha's in de nissen heel mooi om te zien.

De tempel is dagelijks geopend van 8:00-17:00 uur