Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schildpadden in het Ho Huan Kiem meer in Hanoi

Hanoi,
Vietnam


Vietnam met kinderen, een bestemming die misschien niet zo voor de hand ligt. Toch is het land heel goed te bereizen met kinderen en er is genoeg te beleven.
Natuurlijk zijn er de stranden en Halong Bay, maar sla vooral Hanoi niet over. Middenin de stad ligt het Ho Huan Kiem meer, waar de beroemdste schildpad van Vietnam wordt vereerd. Volgens een legende eiste deze reusachtige zoetwaterschildpad in de vijftiende eeuw het zwaard op waarmee keizer Le Loi een beslissende slag tegen de Chinezen had geleverd. Toen de schildpad het magische wapen had ontvangen, verdween hij ermee onder water. Er leeft nog steeds een reuzenschildpad in het meer, een van de vier reuzenschildpadden in Vietnam.
Deze kinderen staan in de rij voor de pagode middenin het meer waar de schildpad wordt vereerd.Later zullen ze wel naar het Waterpuppet theatre gaan, waar o.a. de legende van de schildpad wordt opgevoerd. Dit gaat als volgt: marionettenspelers staan in het water achter een gordijn. Ze bewegen houten poppen en dieren met een lange stok door het water. Het geheel wordt begeleid door een orkest,dus er wordt weinig gesproken. Daardoor is het verhaal ook voor buitenlanders goed te volgen.

Tip: reis per slaaptrein, de kinderen hebben dan veel meer ruimte en iedereen komt uitgerust aan.
Voor treinen naar Hanoi kies je Livitrans en van Nha Trangh naar Ho Chi Minh Stad Golden trains.

www.livitrantrain.com/ en golden-train.com/