Vietnam

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vietnam image

Vietnam

Vietnam
Azië
Kellybaetsen

Vietnam, here I come

Jazekerzzz, het is weer zover. Ik ga ook eindelijk vakantie vieren na anderhalf jaar niet te zijn geweest.
Kelly gaat drie weken loempia's eten in Vietnam. Vietnam??? Jaa, Vietnam!! De eerste keer Azie en ik heb er kei veel zin in. Ik ga van Saigon tot aan Hanoi reizen en wel met de bus, de trein, de boot, het vliegtuig en de benenwagen. Ter land, ter zee en in de lucht gaat dit nog onbekende land door mij verkend worden.

Mijn visum is binnen, mijn armen zijn tot speldenkussen omgedoopt waardoor ik nu ook een vaccinatiepaspoort rijker ben en mijn tas is weer te voorschijn getoverd. Helaas is die eergister ondergedompeld in vloeibaar wasmiddel gezien het feit dat mijn wasmachine besloot door de schuur te gaan dansen en daarmee een paar liter vloeibaar wasmiddel en wasverzachter lanceerde!! Een complete zeepbaan in mijn schuur en uberschone tas als gevolg.
Ach, de schoonmakers op Schiphol zijn aan het staken maar mijn tas gaat schoner dan schoon door de douane. Die ruiken ze al op afstand aankomen. Robijntje klimt nog net niet uit mijn tas.

Over een paar dagen zit ik weer veeeeeel te lang in het vliegtuig waar ik erg tegen op zie. Ik vlieg in 12 uur naar Kuala Lumpur om daar twee uur later over te stappen naar Saigon.
Ik heb wel erg zin in en ben erg benieuwd naar Azie dat een totaal nieuwe wereld voor mij is. Goede verhalen over gehoord en gelezen waar vooral de woorden "lekker eten" vaak naar voren kwamen. Komt goed uit want ik ben dol op lekker eten! Alles komt vast goed, ik klim alles behalve goed uitgerust het vliegtuig in en kom vast weer vermoeider terug maar wel weer met een rugzak vol nieuwe ervaringen en geweldige herinneringen.

Tot snel,
Kelly