Vietnam Artikelen & Blogs

Strandvakanties

Top 10 duurste en goedkoopste stranden ter wereld

Gepubliceerd: 30 jun 2018 | Strandvakanties 0
Wij zijn GEK op stranden. Maar onze strandvakantieplannen willen nog weleens, uh, stranden door de kosten. Vandaar: ’s werelds duurste én goedkoopste stranden.


Hoeveel heb jij over voor een stranddagje? (Foto: Mason Jones, Unsplash)

De duurste stranden

Wij hadden eigenlijk verwacht dat we de wereldberoemde stranden van de Seychellen, Mauritius, de Malediven en Bora Bora (Frans-Polynesië) bovenaan deze lijst zouden aantreffen. Maar het iets onbekendere eiland Nieuw-Caledonië, dat officieel bij Frankrijk hoort, strijkt met de twijfelachtige eer. Een dagje zwemmen, snorkelen en zonnebaden op Anse Vata kost om precies te zijn € 78,57 per persoon. Ook op stranden in Europa kunnen de kosten voor een stranddagje al gauw de spuigaten uit lopen. Zo betaal je op Finale Ligure in het Italiaanse Ligurië € 76,59 per persoon. Het strand Yonaha Maehama in de Zuid-Japanse archipel Okinawa maakt de top drie compleet, met een totale stranddagprijs van € 70,32 per persoon. 


's Werelds duurste stranden (Tabel: © TravelBird)

De goedkoopste stranden

De hele dag onder de pannen zijn voor een fractie van de prijs? Uit het onderzoek komen drie landen naar voren met de perfecte combinatie tussen weelderige stranden én betaalbare diensten: Vietnam, India en Egypte.


's Werelds goedkoopste stranden (Tabel: © TravelBird)

Het onderzoek

Het onderzoek naar ’s werelds duurste en goedkoopste stranden werd uitgevoerd door online reisorganisatie TravelBird. Hiervoor nam men driehonderd kustplaatsen in meer dan negentig landen onder de loep. De totale kosten voor een stranddagje kwamen tot stand door de prijzen van (naar eigen zeggen) ‘essentiële factoren’ bij elkaar op te tellen: de prijzen van een fles zonnecrème (200 ml), fles water (500 ml), biertje (33 cl) ijsje en lunch (incl. drankje en dessert). Daarnaast keek men naar de toegangsprijs en kosten voor een ligbedje, samengevat als faciliteiten. 

Het onderzoek is natuurlijk niet helemaal volledig. Zo bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft en liggen er (gelukkig) nog tienduizenden stranden in minder voor de hand liggende landen te wachten op verkenning. Lees daarom ook het Columbus-artikel: 5 landen met onverwacht mooie stranden. En zorg dat je Columbus Travel-editie 76 in huis haalt, die volledig over ‘s werelds mooiste stranden zal gaan.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Vietnam artikelen

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...

5 lichtpuntjes in de strijd tegen dierenleed in 2017

Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant en de pangolin. Gelukkig boekten dierenactivisten in 2017 óók een aantal belangrijke ‘overwinningen’. Dit waren de vijf lichtpuntjes.

Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant e...

Bekende Belg Sean Dhondt over de Peking Express-opnames

Muzikant, programmamaker en all-round Bekende Vlaming Sean Dhondt mocht onlangs zijn tanden zetten in Peking Express. Voor het populaire reisprogramma trok hij met medepresentator Rik van de Westelaken en maar liefst 140 crewleden door Laos, Cambodja en Vietnam. Hoe ging hij om met life on the road?

Muzikant, programmamaker en all-round Bekende Vlaming Sean Dhondt mocht onlangs zijn tanden zetten in Peking Express. Voor het populaire reisprogramma...