Verenigde Arabische Emiraten reviews

8
Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi
Danielle was hier 15 mrt 2018
Abu Dhabi leent zich uitstekend voor een actief kort bezoek, bijvoorbeeld bij een stopover van 24 of 36 uur. In één dag kun je al veel doen. Het meest indrukwekkend is de Sheikh Zayed Mosque. De schitterende moskee ligt wat buiten het stadscentrum (niet ver van de luchthaven), maar voor 12 euro ben je er zo met de taxi. Met de bus voor 50 cent en een eindje lopen. Het grote complex is erg indrukwekkend: schitterende mozaïeken op de vloeren in kraakhelder wit marmer, ingelegde bloemen in pilaren en mozaïeken boven fonteinen, mooie waterpartijen. Waar je ook kijkt, het is indrukwekkend mooi. Maar daar houdt het niet op: de stranden zijn er fraai, het 7-sterren Emirates Palace is ongelooflijk luxe, de lokale vismarkt en de bloemenmarkt onder de verzengende zon zijn mooi om te bezoeken. Het eten in Abu Dhabi is zalig, of het nu Emerati is, Pakistaans of Libanees. 's Avonds kun je luxe window shoppen (peperduur) in Galleria Mall op Al Maryah Island met uitzicht op de skyline van Abu Dhabi centrum. Je hoeft je er geen seconde te vervelen. Het openbaar vervoer is goed, de taxi's betaalbaar. Een bijzonder leuke bestemming voor één of twéé dagen!
Stad
  • Sheikh Zayed Mosque
  • In korte tijd veel te doen
  • Lekker eten in div. prijsklasses
  • In sommige maanden erg warm
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Verenigde Arabische Emiraten
Me-over-ME was hier 01 feb 2018
Je kunt natuurlijk heerlijk wandelen in de woestijn, een kampvuurtje bouwen of een nacht onder de sterren doorbrengen. Maar eigenlijk is er niets leukers dan met een auto te raggen door het mulle zand. Dune bashing over de laag rollende duinen rondom Dubai en Abu Dhabi of over de enorme zandbergen in Liwa in het zuid-westen van de Verenigde Arabische Emiraten. Welke woestijn je ook kiest, in de zandduinen creëer je je eigen achtbaan. De spanning stijgt als je de helling van de duinen oprijdt en je slaakt een zucht van verlichting als je het hoogste punt van de duinkam hebt bereikt. Maar dan lijkt de duin plotseling onder je voeten verdwenen. Alleen de blauwe lucht lacht je nog toe. Net als je weer bent bijgekomen glijdt de neus van de auto over de kam naar beneden, alsof je met een sleetje van de Zwitserse Alpen afgaat. Dan pas voel je de adrenaline in je bloed. De volgende duin laat niet lang op zich wachten. Ga nooit alleen de woestijn in! Als je een onervaren woestijnrijder bent, boek dan een desertsafari. Deze chauffeurs kunnen je de woestijn echt laten beleven. Je bent dan wel niet de enige toerist, maar je maakt wel een spannende rit. Bovendien kan je nog op een kameel rijden en krijg je heerlijk te eten in een bedoeïenentent!
Land
  • avontuur
  • natuur
  • uitzicht
  • ongerept
  • zand :)
Review geplaatst op 2018-02-13
10
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Reismeisje22 was hier 01 jan 2017
Dubai is overweldigend. Je kijkt je ogen uit! En eigenlijk heb je alles wat je maar wilt: winkels, restaurants, barretjes, strand, zee... Wat me opviel in Dubai is dat alles heel schoon en netjes bijgehouden wordt. Dat vond ik zeker een pluspunt van deze bestemming. Een nadeel van Dubai vond ik dat het vrijwel niet mogelijk is om alcoholische drank te kopen of deze te nuttigen. Als levensgenieter vind ik het namelijk heerlijk om tijdens een reis of vakantie 's avonds een wijntje te pakken en te borrelen. Ik raad je aan om daarom op Schiphol al wat in te slaan, mocht je net zo'n bourgondiër zijn als ik!
Stad
  • Schone omgeving
  • Openbaar vervoer
  • Vriendelijke bevolking
  • Alcoholische dranken zijn niet te koop
Review geplaatst op 2018-02-15
6
Verenigde Arabische Emiraten
AndreavdMeer was hier 01 okt 2016
Dubai; een stad van vele uitersten. Een indrukwekkende skyline met de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, uitgestrekte woestijnen met hoge rode zandduinen en parelwitte zandstranden met helderblauw warm zeewater; Dubai heeft het allemaal! Een bestemming om grenzeloze luxe te ervaren, voor een unieke shopping experience en om de architectonische hoogstandjes te bewonderen. Niets is te gek. Wat een bizarre stad. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is waar het voor deze stad eigenlijk allemaal begon: de woestijn. Prachtig! Gaaf om een keer gezien te hebben maar ik zou er niet nog een keer naartoe terug gaan.
Land
  • Ongeëvenaarde luxe
  • Shopping walhalla
  • Veelzijdig & een stad van uitersten
  • Bijzondere gebouwen/architectuur
  • Veilig
  • Erg warm
  • Toerischtisch
Review geplaatst op 2016-12-08
6
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
AndreavdMeer was hier 01 okt 2016
Dubai; een stad van vele uitersten. Een indrukwekkende skyline met de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, uitgestrekte woestijnen met hoge rode zandduinen en parelwitte zandstranden met helderblauw warm zeewater; Dubai heeft het allemaal! Een bestemming om grenzeloze luxe te ervaren, voor een unieke shopping experience en om de architectonische hoogstandjes te bewonderen. Niets is te gek. Wat een bizarre stad. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is waar het voor deze stad eigenlijk allemaal begon: de woestijn. Prachtig! Gaaf om een keer gezien te hebben maar ik zou er niet nog een keer naartoe terug gaan.
Stad
  • Ongeëvenaarde luxe
  • Shopping walhalla
  • Veelzijdig & een stad van uitersten
  • Bijzondere gebouwen/architectuur
  • Veilig
  • Erg warm
  • Toerischtisch
Review geplaatst op 2016-12-08
8
Verenigde Arabische Emiraten
Abu Dhabi leent zich uitstekend voor een actief kort bezoek, bijvoorbeeld bij een stopover van 24 of 36 uur. In één dag kun je al veel doen. Het meest indrukwekkend is de Sheikh Zayed Mosque. De schitterende moskee ligt wat buiten het stadscentrum (niet ver van de luchthaven), maar voor 12 euro ben je er zo met de taxi. Met de bus voor 50 cent en een eindje lopen. Het grote complex is erg indrukwekkend: schitterende mozaïeken op de vloeren in kraakhelder wit marmer, ingelegde bloemen in pilaren en mozaïeken boven fonteinen, mooie waterpartijen. Waar je ook kijkt, het is indrukwekkend mooi. Maar daar houdt het niet op: de stranden zijn er fraai, het 7-sterren Emirates Palace is ongelooflijk luxe, de lokale vismarkt en de bloemenmarkt onder de verzengende zon zijn mooi om te bezoeken. Het eten in Abu Dhabi is zalig, of het nu Emerati is, Pakistaans of Libanees. 's Avonds kun je luxe window shoppen (peperduur) in Galleria Mall op Al Maryah Island met uitzicht op de skyline van Abu Dhabi centrum. Je hoeft je er geen seconde te vervelen. Het openbaar vervoer is goed, de taxi's betaalbaar. Een bijzonder leuke bestemming voor één of twéé dagen!
Land
  • Sheikh Zayed Mosque
  • In korte tijd veel te doen
  • Lekker eten in div. prijsklasses
  • In sommige maanden erg warm
Review geplaatst op 2016-09-22
10
Verenigde Arabische Emiraten
JBussers was hier 01 feb 2016
De Sheik Zayed Mosque, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en de op 7 na grootste moskee ter wereld. De naamgever van de moskee is de grondlegger van dit immense bouwwerk en tevens de eerste president van de VAE. Sheik Zayed overleed in 2007 en ligt opgebaard in een mausoleum in de moskee. Als je je afvraagt hoeveel mensen er kunnen bidden tussen de 82 koepels en 1000 pilaren dan kan ik je het antwoord wel geven. tromgeroffel... ongeveer 40.000 mensen! VAE moet in alles het grootste en het beste zijn. Zo hebben ze het grootste handgeweven tapijt en de grootste kroonluchter van de wereld. Openingstijden: Als je moskee wilt bezoek kan dat voor niet moslims elke dag, behalve vrijdag, geopend vanaf 9:00 ‘s ochtends tot 10:00 uur ‘s avonds. De entree tot de moskee is gratis. Kledingvoorschriften: Vrouwen: Vrouwen moeten een lange broek of rok tot de enkels dragen en een hoofddoek (deze zijn ter plekke te leen). Indien u niet aan de kledingvoorschriften voldoet zijn er ter plekke een beperkt aantal jurken met hoofddoek te verkrijgen. Mannen: mannen mogen eveneens geen korte broeken dragen of shirts zonder mouwen. Zoals gebruikelijk in een moskee zijn schoenen verboden, deze kunt u bij de ingang van de moskee uitdoen en tijdelijk in de daarvoor bestemde kasten plaatsen. Als je in Abu Dhabi bent en je hebt even 2 uurtjes over ga naar deze moskee. Het is een lust voor het oog en een must see!!
Land
  • Pracht en praal
  • Goed te bereiken met taxi
  • Grootste moskee VAE
  • Gratis te bezoeken
  • Kledingvoorschriften
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-14
10
Verenigde Arabische Emiraten
JBussers was hier 01 feb 2016
Nabij de Burj Khalifa en de Dubai Mall vind je de spectaculaire Dubai Fountain. Het is de grootste en de duurste fonteinenshow ter wereld. Op prachtige muziek spuit het maximaal 83.000 liter water tot wel 150 meter de lucht in. De lengte van dit spektakel is 275 meter en wordt verlicht door 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren. Het kost dan wel 150 miljoen euro om het te maken en te onderhouden maar dan heb je ook wat. Je hebt meerdere shows op een dag, zowel overdag als in de avond. De avond is natuurlijk mooier gezien de lampen. Een prachtige show die je zeker moet bezoeken als je de tijd hebt. Daarbij is het helemaal gratis. Je kan ook met een bootje het water op om zodoende de show te bekijken. Dit moet je echter wel gewoon betalen.
Land
  • Groots
  • Prachtig shouwspel
  • Gratis
  • kan heel druk zijn
Review geplaatst op 2016-09-14
10
Verenigde Arabische Emiraten
JBussers was hier 01 feb 2016
Heb je iets nodig of heb je zin om te winkelen dan ben je bij de Dubai mall aan het juiste adres. The Dubai Mall is namelijk het grootste winkelcentra van de wereld. Met zo'n 1200 winkels op een oppervlakte van ruim een half miljoen vierkante meter en 4 verdiepingen kan je je geluk niet op. Naast deze winkels heeft het ook het grootste aquarium van de wereld, een schaatsbaan, een gold souk en een dinosaurus. You name it, they have it. Mannen die niet van winkelen houden kunnen hun vrouw naar binnen sturen en zelf voor de deur blijven staan kijken. Maar naar wat dan vraag je je misschien af. Voor de Dubai Mall rijden de duurste en mooiste auto's af en aan. Voor de man (en de vrouw) is er dus voldoende te zien.
Land
  • Grootste winkelcentra
  • Alle winkels zijn hier
  • Een bezienswaardigheid ansich
  • Druk en groot
  • Duur
Review geplaatst op 2016-10-25
10
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
JBussers was hier 01 feb 2016
Nabij de Burj Khalifa en de Dubai Mall vind je de spectaculaire Dubai Fountain. Het is de grootste en de duurste fonteinenshow ter wereld. Op prachtige muziek spuit het maximaal 83.000 liter water tot wel 150 meter de lucht in. De lengte van dit spektakel is 275 meter en wordt verlicht door 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren. Het kost dan wel 150 miljoen euro om het te maken en te onderhouden maar dan heb je ook wat. Je hebt meerdere shows op een dag, zowel overdag als in de avond. De avond is natuurlijk mooier gezien de lampen. Een prachtige show die je zeker moet bezoeken als je de tijd hebt. Daarbij is het helemaal gratis. Je kan ook met een bootje het water op om zodoende de show te bekijken. Dit moet je echter wel gewoon betalen.
Stad
  • Groots
  • Prachtig shouwspel
  • Gratis
  • kan heel druk zijn
Review geplaatst op 2016-09-14
10
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
JBussers was hier 01 feb 2016
Heb je iets nodig of heb je zin om te winkelen dan ben je bij de Dubai mall aan het juiste adres. The Dubai Mall is namelijk het grootste winkelcentra van de wereld. Met zo'n 1200 winkels op een oppervlakte van ruim een half miljoen vierkante meter en 4 verdiepingen kan je je geluk niet op. Naast deze winkels heeft het ook het grootste aquarium van de wereld, een schaatsbaan, een gold souk en een dinosaurus. You name it, they have it. Mannen die niet van winkelen houden kunnen hun vrouw naar binnen sturen en zelf voor de deur blijven staan kijken. Maar naar wat dan vraag je je misschien af. Voor de Dubai Mall rijden de duurste en mooiste auto's af en aan. Voor de man (en de vrouw) is er dus voldoende te zien.
Stad
  • Grootste winkelcentra
  • Alle winkels zijn hier
  • Een bezienswaardigheid ansich
  • Druk en groot
  • Duur
Review geplaatst op 2016-10-25
9
Verenigde Arabische Emiraten
aticketto was hier 01 feb 2011
De valk is erg populair in de Verenigde Arabische Emiraten en 25.000 tot 60.000 euro voor een bijzonder exemplaar is dan ook vrij normaal. Dat deze prachtige dieren een op en top behandeling krijgen is dan ook niet vreemd. Vlakbij het vliegveld van Abu Dhabi ligt het Falcon Hospital. Hier kun je een 2 uur durende tour boeken en dan kun je zien hoe een valk een pedicure behandeling krijgt of een afgebroken veer word vervangen door een tweedehands veer. Dit gebeurt heel hightech met een satéprikker en lijm. Hier worden ook operaties uitgevoerd maar daar kunnen we natuurlijk niet bij. Wel zien we op een tafel een grote witte valk op zijn rug liggen onder narcose. Deze werd voorbereid voor een ingreep. Sinds 2007 worden hier tours gegeven, die je wel van te voren online moet boeken, maar erg bekend zijn deze niet bij het grote publiek. In dit centrum is ook een museum dat alle in en outs vertelt over deze vogels en bijbehorende sport en jacht. Natuurlijk leer je alles over valkerij en ontdek hoe de valken leven vandaag de dag. Buiten is ook een grote vrije-vlucht volière en hier zie je de valken vrij vliegen. Uiteraard onder begeleiding wat veiligheid staat voorop. Voor vele is het hoogtepunt van de tour om een majestueuze valk zitten op je arm te krijgen. http://www.falconhospital.com/frmtourIndex.aspx?domainId=1 Sunday – Thursday 10.00 AM and 2.00 PM
Land
  • Bijzonder museum
  • Het welzijn van de vogels staat voorop
  • Geen drukte door max. personen per tour
  • ..
Review geplaatst op 2016-10-22
9
Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi
aticketto was hier 01 feb 2011
De valk is erg populair in de Verenigde Arabische Emiraten en 25.000 tot 60.000 euro voor een bijzonder exemplaar is dan ook vrij normaal. Dat deze prachtige dieren een op en top behandeling krijgen is dan ook niet vreemd. Vlakbij het vliegveld van Abu Dhabi ligt het Falcon Hospital. Hier kun je een 2 uur durende tour boeken en dan kun je zien hoe een valk een pedicure behandeling krijgt of een afgebroken veer word vervangen door een tweedehands veer. Dit gebeurt heel hightech met een satéprikker en lijm. Hier worden ook operaties uitgevoerd maar daar kunnen we natuurlijk niet bij. Wel zien we op een tafel een grote witte valk op zijn rug liggen onder narcose. Deze werd voorbereid voor een ingreep. Sinds 2007 worden hier tours gegeven, die je wel van te voren online moet boeken, maar erg bekend zijn deze niet bij het grote publiek. In dit centrum is ook een museum dat alle in en outs vertelt over deze vogels en bijbehorende sport en jacht. Natuurlijk leer je alles over valkerij en ontdek hoe de valken leven vandaag de dag. Buiten is ook een grote vrije-vlucht volière en hier zie je de valken vrij vliegen. Uiteraard onder begeleiding wat veiligheid staat voorop. Voor vele is het hoogtepunt van de tour om een majestueuze valk zitten op je arm te krijgen. http://www.falconhospital.com/frmtourIndex.aspx?domainId=1 Sunday – Thursday 10.00 AM and 2.00 PM
Stad
  • Bijzonder museum
  • Het welzijn van de vogels staat voorop
  • Geen drukte door max. personen per tour
  • ..
Review geplaatst op 2016-10-22
7
Verenigde Arabische Emiraten
aticketto was hier 01 jan 2011
Voor een bijzonder kijkje in het leven van de voormalige Sjeik Zayed bezoek je het Zayed Centrum in het Al Bateen-district in Abu Dhabi. Het museum, is gevestigd in een Emirati-erfgoeddorp compleet met kamelen, is een eerbetoon aan de man die de Arabische Emiraten heeft opgericht. De collectie is veelzijdig en bestaat onder meer uit een fotogalerij van de Sjeik, persoonlijke aandenkens (jachtgeweren) en zijn geliefde voertuigen. Ook heel veel geschenken, die hij van over de hele wereld ontving, zoals opgezette dieren. Is het een "must see" als je in Abu Dhabi bent? Nee, dat is het niet maar wil je iets zien waar bijna geen toeristen komen en iets bizars is dit de plek waar je moet zijn. Je kunt het bezoeken op zondag tot en met donderdag (gesloten in het weekend op vrijdag/zaterdag). Er zijn rondleidingen in het Engels en Arabisch beschikbaar, maar deze dient u minimaal een week van tevoren te reserveren op telefoonnummer +971 2 665 9555
Land
  • Bijzonder museum
  • Voornamelijk bezocht door: -
  • - Lokale bevolking en scholen
  • lastig te reserveren
Review geplaatst op 2016-11-28
10
Verenigde Arabische Emiraten
aticketto was hier 01 sep 2010
Al Ain, gelegen in het emiraat Abu Dhabi, is de vierde stad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op de grens met Oman. We woonde destijds in Abu Dhabi en hebben regelmatig deze stad kunnen bezoeken. De stad is ontstaan door een aantal natuurlijke oases en uitgebreid met een intelligent irrigatiesysteem. Inmiddels is het een moderne stad die van alle gemakken is voorzien maar nog wel meer een authentieke sfeer heeft door het uitblijven van vele toeristen en wolkenkrabbers. Toch heeft de stad veel te bieden en als je door de Verenigde Arabische Emiraten reist zou het zonde zijn om deze stad over te slaan. En wat is dan allemaal te doen? Begin de dag vroeg met een bezoek aan de Camel Souk en daarna door naar de Hili Oase en sla de Hili uitkijktorens ook niet over. De volgende stop is het Al Ain Palace Museum, dit was het paleis was van de oprichter en eerste heerser van de Verenigde Arabische Emiraten en dan nog een bezoek aan Al Ain National Museum met het bijbehorende Fort. Mocht je dan nog niet genoeg hebben dan kan ik je Al Jahili Fort nog aanraden om te bezoeken als de laatste zonsondergang te gaan bekijken vanaf de ruim 1200 meter hoge Jebel Hafeet. En dan heb ik nog niet eens de Zoo, het Hili Archeologisch Park en de Al Ain Oase beschreven……
Land
  • Authentieker dan Abu Dhabi of Dubai
  • Ideaal voor cultuurliefhebbers
  • De stad is ontzettend groen
  • Ga niet in de zomer ivm de hitte
Review geplaatst op 2016-09-11
8
Verenigde Arabische Emiraten
Fransvdg was hier 01 dec 2009
Vanuit Dubai is het niet ver naar Sharjah. Dat kun je per taxi doen, per bus maar ook met een georganiseerde excursie. Zo’n trip is beslist de moeite waard. Sharjah is een van de zeven emiraten en staat bekend als conservatief, want alcohol wordt er niet geschonken en bloot wordt er niet op prijs gesteld. Maar Sharjah wordt ook gezien als culturele hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De stad heeft ruim 800.000 inwoners en de sjeik streeft er naar om bij iedere rotonde in de stad een moskee te bouwen. Op de site http://www.sharjahmuseums.ae/ kun je kiezen uit 16 belangrijke culturele bezienswaardigheden. Naast tekst krijg je hier ook goed verzorgd beeldmateriaal. Een echte topper vond ik het museum van Islamitische Beschaving met een prachtig internationaal overzicht van deze godsdienst, cultuur en geschiedenis. Ze zijn er heel trots op een origineel Kaäbakleed uit Mekka, prachtige kunstvoorwerpen en ook een schitterende koepelschildering met de belangrijkste sterrenbeelden in het heelal. Dit museum ligt aan de Corniche langs de Sharjah Creek. Je kunt buiten naar de dhows kijken, de originele vissersschepen uit dit gebied. Bij een rondrit door de stad hoort beslist ook een bezoek aan het prachtige universiteitsterrein, de blauwe souq en vooral de vismarkt. Je komt er vast en zeker met leuke foto’s vandaan.
Land
  • Interessante musea
  • Minder toeristisch dan Dubai
  • Geen alcohol te krijgen
Review geplaatst op 2016-11-03