Geen celstraf voor seks image
PatrickF

Geen celstraf voor seks

Afgelopen juli werd een Brits paar betrapt op seks in het openbaar in Dubai. In de islamitische stad is dit niet toegestaan en de twee riskeerden een celstraf van zes maanden. Afgelopen dinsdag besloot het Hooggerechtshof echter dat de Britten toch niet de gevangenis in hoeven.

Sex on the beach
Dubai verbiedt seks voor het huwelijk en genegenheid in het openbaar.
In oktober werden Michelle Palmer en Vince Acors dan ook veroordeeld tot drie maanden cel en een boete van 220 euro. Ze werden naast publieke seks ook schuldig bevonden aan het nuttigen van alcohol in het openbaar, wat evenzeer ten strengste verboden is in Dubai.

Celstraf gespaard
Het Hooggerechtshof heeft de gevangenisstraf nu opgeschort. Het stel is altijd blijven ontkennen dat er sprake was van gemeenschap. Volgens Michelle ging het alleen om kussen en knuffelen. De boete voor het nuttigen van alcohol moet nog wel worden betaald. Ook zullen de Britten het land worden uitgezet.
‘Ik ben erg blij, ik kan het bijna niet geloven,’ aldus de advocaat van de twee. ‘Dit laat zien dat het rechtssysteem in de Verenigde Arabische Emiraten toch zo slecht nog niet is.’
De rechtbank gaf geen verklaring voor het opschorten van de straf. Michelle en Vince waren niet bij de uitspraak aanwezig.