Turkse Riviera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luxueus niet-alledaags

Turkse Riviera,
Turkije


Luxe is volgens nl.wiktionary.org/wiki “duur, exclusief”. www.encyclo.nl omschrijft het als “overvloed, weelderigheid, overdaad, pracht, weelde luxueus, weelderig”. www.betekenis-definitie.nl komt met ook met “duur, exclusief”, maar ook met “niet alledaagse dingen die gebruikt worden voor het persoonlijk genot”.

Dat heeft me aan het denken gezet… en voor mij – en dat is dus heel persoonlijk – zie ik luxe ook als iets persoonlijks, iets wat ik normaal niet doe, maar waar ik wel (extra) van en door geniet! Dat kan zijn dat het duur en exclusief is, maar dat hoeft niet!

Eerder in de week plaatste ik een foto van een groot cruiseschip. Eefje en ik hebben een aantal keer gedacht om een luxe cruise te gaan doen, maar hebben daar telkens weer van afgezien. Toch hebben we ooit een cruise gedaan, echter op een traditionele Turkse Gület, een traditioneel gebouwde houten boot… een zeilbootcruise. We genoten, een geweldige manier om de prachtige Azuurblauwe baaien te verkennen. Genietend van de zon tijdens het varen. Af en toe een verfrissende duik te nemen in het heldere water. Elke dag versbereid eten, vaak met (verse) vis. `s Nachts slapen aan dek, onder de sterren… Luxueus? In ieder geval zeker niet-alledaags!