Turkije reviews

9
Turkije Pamukkale
Nikki was hier 01 mei 2018
Het is een mooie plek nu komt de “maar” vanuit bodrum hebben wij dit geboekt via een straat tentje en ook de grotere reis buros verkopen het als heel mooi dat je om 06.00 vertrekt dat klopt dan moet je nog heel lang wachten op Fransen Duitsers ets je gaat naar een muffe tent om te eten die overigens veel te duur is en geen kwaliteit levert dan is het al bijna10.00 uur en dan nog een demonstratie over potjes bakken zo niet boeiend en ook niet waar je je tijd aan vergooien wil lijkt me dan om 13.00 uur kom je eindelijk aan! Om te haasten je onder te dompelen in een zwembad wat ook nog 6 euro kost pp je haast je om wat fotos te maken en vervolgens snel naar de bus na 2uurtjes en 30min gehaast te hebben Relaxed???? Nee mooi ja we hebben nog niet de helft kunnen zien en vervolgens de lunch die je”gratis” er bij hebt is niet helemaal gratis vieze lokatie en te zwijgen over het personeel dan verplicht naar een mode show wat een lachertje is weer om geld uit je zakken te kloppen en dan ben je er nog niet we keren terug naar dat rot restaurant waar we het ontbijt konden afnemen niemand wacht daar op we zijn moe en erg teleurgesteld we hebben betaald voor een bus tocht langs plekken waar ze geld willen verdienen niet om ons een onvergetelijk mooie dag te geven 06.00 zijn we vertrokken en tegen 22.00 uur verwachten we terug te zijn in het hotel ik schrijf dit tijdens de rit terug (lol) < niet Ik wens iedereen een mooie trip maar vraag alles na en laat je niet in de maling nemen
Stad
  • Mooi
  • Oplichtingen
Review geplaatst op 2018-05-07
8
Turkije Marmaris
m was hier 15 mrt 2018
Hotel Golden Rock ligt direct aan zee en aan de wandelpromenade. Het is een all inclusieve hotel. Een mooi klein hotel dat absoluut niet massaal is. Je loopt direct de winkelstraat of de boulevard op. Je kan lopen naar Marmaris of met de taxiboot voor 1 euro. Ook kan je naar Icmeler een leuke badplaats met een erg leuk centrum. Het centrum van Marmaris met een kleine jachthaven is erg leuk om even een r=terrasje te pakken of wat te eten. Heb je een appartement in Marmaris dan kan je overal eten. Langs de wandelpromenade zijn alleen maar restaurants. Van Marmaris kan je oversteken naar het Griekse eiland Rhodos. Ook is het leuk om naar Dalyan te gaan om schildpadden te kijken. De omgeving is mooi groen toe de Turkse Riviera waar alleen maar strand en hotels zijn. Het hotel was goed. Alles goed overzichtelijk. Ook in het restaurant waar je heerlijk kon eten. Het eten buiten tussen de middag stelde niets voor. Dan kon je beter naar binnen gaan waar het altijd goed was. Ook de kamers waren prima. De bar beneden was niet gezellig. Buiten kon je heerlijk zitten en over zee kijken. De Hamam was prima maar hebben betere gezien. Al met al een fijn hotel met een goede ligging en prijs kwaliteit verhouding.
Stad
  • centraal
  • hamam,bar
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Turkije Cappadocië
Dianadm was hier 01 jul 2017
De Ihlaravallei ligt ten zuiden van de stad Aksaray en is de groene uitzondering in het droge landschap van Cappadocië. De vallei ligt in een kloof, die in de loop van eeuwen uitgesleten is door de Melendir rivier en is omringt door hoge, loodrechte rotswanden, waarin meer dan 60 kerken en rotskapellen verscholen liggen. De kerken met de mooiste fresco’s zijn te vinden tussen Ihlara en Belisirama. Het is soms wel een klim om bij een kerk te komen, maar zeker de moeite waard. Het begin van de wandeling is in Selime, de afdaling naar beneden gaat eerst over een stoffig paadje en daarna over gevallen rotsblokken, maar hierna is er een goed begaanbaar pad (met af en toe een groot rotsblok waar je overheen moet). Aan het begin van de tocht zijn kleine, maar prachtige watervallen te zien, hierna volg je de rivier, verdwalen is onmogelijk. Soms is er een brug over de rivier, zodat je afwisselend in de zon en in de schaduw kunt lopen. Onderweg is het genieten van een oase van rust. Je hoort alleen de wind in de bomen en het ruisen van het water. De afstand die afgelegd wordt, is ongeveer 15 km, dit kan je in drie tot vier uur lopen (is afhankelijk van de hoeveelheid kerken je onderweg wilt zien). De vallei staat weliswaar in de Lonely Planet maar wordt amper bezocht, wij hebben er uren alleen gelopen. Dit komt waarschijnlijk door de bereikbaarheid. Je kunt er wel komen, maar je moet er wel moeite voor doen. Tip: neem voldoende water mee. Er zijn geen voorzieningen.
Highlight
  • prachtige hike door een prachtig gebied
  • avontuurlijk
  • weinig bezoekers, zelfs midden in de zomer
  • mooie kerkjes en fresco's
  • rustig
  • niet voor mensen die slecht ter been zijn
  • geen voorzieningen
  • kan er heet zijn
  • lastig om te bereiken
Review geplaatst op 2019-08-14
8
Turkije
Hotel Golden Rock ligt direct aan zee en aan de wandelpromenade. Het is een all inclusieve hotel. Een mooi klein hotel dat absoluut niet massaal is. Je loopt direct de winkelstraat of de boulevard op. Je kan lopen naar Marmaris of met de taxiboot voor 1 euro. Ook kan je naar Icmeler een leuke badplaats met een erg leuk centrum. Het centrum van Marmaris met een kleine jachthaven is erg leuk om even een r=terrasje te pakken of wat te eten. Heb je een appartement in Marmaris dan kan je overal eten. Langs de wandelpromenade zijn alleen maar restaurants. Van Marmaris kan je oversteken naar het Griekse eiland Rhodos. Ook is het leuk om naar Dalyan te gaan om schildpadden te kijken. De omgeving is mooi groen toe de Turkse Riviera waar alleen maar strand en hotels zijn. Het hotel was goed. Alles goed overzichtelijk. Ook in het restaurant waar je heerlijk kon eten. Het eten buiten tussen de middag stelde niets voor. Dan kon je beter naar binnen gaan waar het altijd goed was. Ook de kamers waren prima. De bar beneden was niet gezellig. Buiten kon je heerlijk zitten en over zee kijken. De Hamam was prima maar hebben betere gezien. Al met al een fijn hotel met een goede ligging en prijs kwaliteit verhouding.
Land
  • centraal
  • hamam,bar
Review geplaatst op 2016-09-25
8
Turkije Istanbul
baatjes was hier 01 mei 2015
Tijdens ons bezoek aan Istanbul stond Basilica Cisterna hoog op ons verlanglijstje van te bezoeken bezienswaardigheden. Van een aantal bezienswaardigheden hadden wij van te voren gezegd daar zo vroeg mogelijk te willen zijn,, zodat je de minste hinder ondervindt van andere toeristen. Ook Basilica Cisterna behoorde tot dit lijstje. Eenmaal afgedaald in de catacomben zijn verlichte zuilen fotogeniek en je waant je even in een andere wereld. Als ik het goed heb is er een soort stop, dat wanneer er te veel mensen binnen zijn, er niemand meer wordt toegelaten. Ik weet dit niet zeker omdat wij er vroeg waren en er misschien 20 personen voor ons waren.
Stad
  • Fotogenieke locatie
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-05-02
8
Turkije
Fransvdg was hier 01 okt 2014
Bodrum is een gezellige havenstad met veel keus aan toeristenwinkeltjes en eetgelegenheden. Maar voor een reiziger met andere belangstelling valt er ook volop te genieten. Ik denk daarbij aan het imposante kruisvaarderskasteel, mooie moskeeën waar je als niet moslim ook naar binnen mag, Turkse badhuizen, een gezellige, grotendeels overdekte markt en opgravingen uit de oudheid. Toen heette de stad nog Halicarnassus. Daar stond ooit één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. Dat was het grafmonument voor de heerser Maussollos. Zo ontstond het woord mausoleum. In het museum kun je nog een kleine replica bewonderen. Een erg leuke excursie vanuit Bodrum is een dagje naar het Griekse eiland Kos, dat op ongeveer een uur varen afstand ligt.
Land
  • Veel variatie
  • Twee landen dicht bij elkaar
  • toeristisch in het centrum
Review geplaatst op 2016-11-28
8
Turkije
JannavEek was hier 01 dec 2013
Antalya staat bekend als de populaire vakantiebestemming en ik dacht dat ik de stad daarom beter kon mijden. Maar eenmaal daar ontdekte ik de charme van enkele delen van de moderne stad en vooral van de oude haven en het kleine historische deel Kaleici. Antalya heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw v Chr. Het was een drukke havenstad en cultureel kruispunt van Europa, Azië en het Midden-Oosten. Nog veel historische gebouwen en zaken herinneren aan die tijd. Vanaf de oude stadsmuur kijk je op de kronkelende straatjes en pittoreske oude huizen die heel dicht op elkaar gebouwd staan. Veel huizen hebben die oude gestapelde kleine dakpannen. Kaleici is leuk om rond te wandelen, heeft veel kleine boetieks, herbergen en goedkope pensions. En natuurlijk is er de oude haven, die niet groot is en vooral nog gebruikt wordt voor toeristentochtjes per houten jacht naar de watervallen of naar het Rat-eiland. Verder zijn er wat vissers aan het werk met hun netten. Het is er erg sfeervol, relaxed en leuk eten en drinken, alle (vis)restaurants hebben een terras. Behalve toeristen zie je er ook bewoners en Turkse toeristen langs de haven flaneren of zitten op het terras. Ontdek de charme van de oude haven, het is er echt heel mooi en 's avonds zijn de stadsmuren in de haven mooi verlicht.
Land
  • Sfeervolle haven
  • Boottochten te maken
  • Leuke cafés en restaurants
  • Historische oude stad
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-23
8
Turkije Antalya
JannavEek was hier 01 dec 2013
Antalya staat bekend als de populaire vakantiebestemming en ik dacht dat ik de stad daarom beter kon mijden. Maar eenmaal daar ontdekte ik de charme van enkele delen van de moderne stad en vooral van de oude haven en het kleine historische deel Kaleici. Antalya heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw v Chr. Het was een drukke havenstad en cultureel kruispunt van Europa, Azië en het Midden-Oosten. Nog veel historische gebouwen en zaken herinneren aan die tijd. Vanaf de oude stadsmuur kijk je op de kronkelende straatjes en pittoreske oude huizen die heel dicht op elkaar gebouwd staan. Veel huizen hebben die oude gestapelde kleine dakpannen. Kaleici is leuk om rond te wandelen, heeft veel kleine boetieks, herbergen en goedkope pensions. En natuurlijk is er de oude haven, die niet groot is en vooral nog gebruikt wordt voor toeristentochtjes per houten jacht naar de watervallen of naar het Rat-eiland. Verder zijn er wat vissers aan het werk met hun netten. Het is er erg sfeervol, relaxed en leuk eten en drinken, alle (vis)restaurants hebben een terras. Behalve toeristen zie je er ook bewoners en Turkse toeristen langs de haven flaneren of zitten op het terras. Ontdek de charme van de oude haven, het is er echt heel mooi en 's avonds zijn de stadsmuren in de haven mooi verlicht.
Stad
  • Sfeervolle haven
  • Boottochten te maken
  • Leuke cafés en restaurants
  • Historische oude stad
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-23
9
Turkije Lycische kust
Dianadm was hier 01 jul 2013
Tijdens onze rondreis door Turkije verbleven we een aantal dagen in Olympos, van oorsprong een belangrijke Lycische stad. Van de oorspronkelijke stad zelf is weinig over, maar vind je hier nog wel ruïnes van een theater, badhuizen met mozaïeken, een basiliek en een tempelpoort. Deze historische restanten liggen verspreid in een dal waar een rivier doorheen loopt, veel is overwoekerd door groen of nog niet opgegraven. Als je de rivier volgt kom je vanzelf langs alle opgravingen en eindig je tenslotte bij de zee waar de rivier in uitmondt. Vooral de legendes en de resten van verschillende culturen geven een extra waarde aan deze omgeving en dit in combinatie met een mooie groene omgeving en een helderblauwe zee maakt een bezoek aan dit gebied tot een must. Er zijn verschillende hostels waar je kunt overnachten. Deze bestaan uit vrijstaande houten huisjes op palen en een restaurant. De hostels hebben een hoog hippie-gehalte, met jaren 60 muziek, lounge-vlonders en waterpijpen en zijn alleen te bereiken met een dolmus of taxi. In de nabije omgeving zijn geen pinautomaten, dus zorg dat je hier genoeg contant geld bij je hebt. Olympos is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Via het restaurant kun je excursies regelen naar de Chimaera vlammen (het eeuwige vuur) en de baai van Adrasan, wat één van de best bewaarde geheimen van de Turkse Rivièra is.
Regio
  • Buiten de gebaande paden
  • Eco-accomodatie
  • Combinatie cultuur/natuur
  • Sfeer
  • Prima uitvalsbasis
  • Weinig fasciliteiten
Review geplaatst op 2016-09-24
9
Turkije
Istanbul. Ofwel, zonder neerbuigend te willen zijn, Efteling stad! Ik bedenk me dat in de tram die ik op Ata Turk airport ben ingestapt als ik in de verte de Hagia Sofia zie opdoemen. Het is halverwege oktober en dik 24 graden. Op straat zie ik kraampjes met gepofte kastanjes, talloze zwerfkatten, en op de Bosporus-brug staan tientallen mannen te vissen. Twee continenten worden nergens anders zo subtiel en oogverblindend mooi van elkaar gescheiden en tegelijkertijd met elkaar verbonden. De enorme minaretten op de verschillende grote Moskeeën in de stad lijken met elkaar in contact te staan, niet alleen tijdens de oproep tot gebed; ook door de lichtbundels van reflecterende bouwpracht lijkt de stad omhuld door een vleugje magie. Zoals je achter de Grand bazaar uren door de wirwar van kronkelige steegjes en straatjes kan dwalen, kan je ook een van de talloze veerponden naar een van de negen Prinseneilanden nemen. Op zo'n reisje over de Marmaris neem je een kopje Chai (thee)en voor je het weet kom je bijvoorbeeld aan op het prachtige Buyakada, waar geen auto's maar enkel koetsen rijden. Waar veel (verlaten) houten huizen aan de kade bevroren staan, en je fantasie slaat op hol.... Istanbul is, altans voor mij, een magische stad. Mooier, sprankelender; en sprookjesachtiger dan Anton Piek ooit heeft kunnen verzinnen. Istanbul is geen fantasie, maar een oude, echte Koningin. De stad ligt al eeuwen precies in het midden van verschillende werelden, en ze is daar echt voor altijd.
Land
  • Uitstekende infrastructuur
  • Erg vriendelijke (veelal jonge) mensen
  • Veel horeca gelegenheden
  • Prachtige bouwwerken
  • Het politieke klimaat
Review geplaatst op 2016-09-27
1
Turkije
vulture1960 was hier 01 aug 2007
een plaats waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je wordt de hele tijd lastig gevallen door Nederlands sprekende Turken die je hun vooral Nep spuletjes willen verkopen.
Land
  • Historische bezienswaardigheden
  • Nederlands sprekende verkopers erg opdringeri
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07
1
Turkije Bodrum
vulture1960 was hier 01 aug 2007
een plaats waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je wordt de hele tijd lastig gevallen door Nederlands sprekende Turken die je hun vooral Nep spuletjes willen verkopen.
Stad
  • Historische bezienswaardigheden
  • Nederlands sprekende verkopers erg opdringeri
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07