Potala

Dit paleis is de oude verblijfplaats van de Dalai Lama en is gemaakt van hout, aarde en steen. Het heeft dertien verdiepingen en is meer dan 117 meter hoog. Je vindt hier ruim duizend kamers en zo’n twintigduizend beelden. Ook bevat het paleis tal van prachtige zalen en religieuze schatten.

Informatie over Potala

Beste foto's & tips van Potala

'495783' door travelbag '495783' door travelbag

TibetPotala

TibetPotala

Potala

travelbag

In Lhasa moet je het Potala bezoeken. Het is het hoogst gelegen historisch paleis ter wereld. De Dalai Lama had dit als winterpaleis tot 1959 toen hij vluchtte. Het is tevens de meest bezochte plek in Tibet. Het heeft meer dan 1000 kamers en het hoogste punt ligt op 3750 meter.

'450254' door Graaf '450254' door Graaf

TibetPotala

TibetPotala

Verspilde energie

Graaf

Dit is een foto wat een afschuwelijk beeld moet zijn voor alle Tibetaanse pelgrims en boeddhisten. Hun allerheiligste "verkracht" zien worden door een Chinese kermis. Iedere avond vindt er een water-fonteinen en licht-show plaats voor het Potalapaleis, onder begeleiding van knalharde Chinese muziek. Een verspilling van veel nuttige energie.

'490323' door A.Verleg '490323' door A.Verleg

TibetPotala

TibetPotala

On top of the world

A.Verleg

Hoger kan haast niet in Lhasa, de top van de Potala. Het blijft een vreemde gewaarwording al die Chinese monniken daarboven. De 1e keer dat ik er was, in 2000, was er niet een te bekennen, nu, in 2005, alleen maar Chinezen. De reisgids die ik bij me had, werd in een van de lokalen daarboven, door een duidelijk aan de gelaatstrekken herkenbare Chinese monnik, uit mijn handen getrokken om te kijken of er een afbeelding van de Dalai Lama in zat of stond. Gelukkig had ik die op de kamer achtergelaten. Geen idee wat er zou zijn gebeurd. Maar het blijft een waanzinnig klooster, paleis, de Potala.

Laat kaart zien