Himalaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sleepkabel

Himalaya,
Tibet


We rijden over het Tibetaans Plateau, net voorbij de Nyalam La, op weg naar Zhangmu. Een half uur voor het eindpunt krijgt onze auto pech. Iets met de brandstoftoevoer. De achterste auto zal ons op sleeptouw nemen. Een sleepkabel is echter niet aanwezig, dus worden een aantal gebedssjaaltjes aan elkaar geknoopt (tot grote hilariteit van iedereen). De knopen breken herhaaldelijk ondanks onze prayers, en na een paar kilometers geven ze het op. Onze chauffeur weet met hulp van enkele mensen die hier nog wonen, het probleem op te lossen en een klein uurtje later komen ook wij in het guesthouse aan.
We zijn doodmoe, maar gaan toch eerst maar mee iets eten. Het duurt erg lang en als ik dan na 1½ u eindelijk mijn tomatensoep krijg, staat deze stijf van de knoflook en ik riskeer het niet om dit op te eten. Tegen 11 u doodmoe terug op onze kamer, zeg maar cel, blijkt het algemene water afgesloten. Kunnen we geen tanden meer poetsen en toilet spoelen, het is een behoorlijke bende.
's Ochtends gelukkig weer water, en na het ontbijt, waar we afscheid nemen van de gids en chauffeurs, rijden we naar Nepal.