Thailand reviews

10
Thailand Chiang Mai
silvija was hier 01 apr 2017
Fantastisch imponerende tempel , we waren er tijdens de lente, dus het was een en al bloeiende planten, roze azaleas gouden regen, fantastische kleurenpracht. Ik vond persoonlijk dit een van de mooiste tempels van Thailand, er straalde zoveel rust van uit. Het terrein is prachtig , we bezochten ook een dienst, waar jonge monnikken zaten te bidden met achter hun een hond die aan slapen was. Het plaatje raakte me enorm, deze tempel ga ik nooit vergeten.
Stad
  • Rustgevend en bijzonder
  • plastic boeddhas
Review geplaatst op 2017-06-10
10
Thailand Bangkok
silvija was hier 01 apr 2017
Eerste kennismaking met Azie en ben onovertroffen verliefd! Met name de levensinstelling van de mensen, de vriendelijkheid, het gevoel , de kleuren de blijheid ,het grote respect, ik ben tot leven gekomen in Thailand..een fantastisch land waar naast de toeristische plekken ook nog ontzettend veel plekken zijn om te ontdekken, pak een taxi en laat je rondrijden! Word uitgenodigd bij de locals, ontdek diep in de jungle een stille bijna macabere gedenkplaats voor een neergestort vliegtuig..het is een fantastisch land!
Stad
  • vrijheid , alles kan en alles mag
  • toeristisch
Review geplaatst op 2017-06-06
8
Thailand Chiang Mai
Sophietje83 was hier 01 nov 2014
Mooi tempelcomplex met een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai. Naast de toeristen zijn er ook veel Thaise mensen. We hebben een tocht in de omgeving per scooter gemaakt en genoten van mooie vergezichten.
Stad
  • Tevens mooi uitzicht Chiang Mai
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2017-05-27
10
Thailand
Suzanne was hier 15 mrt 2018
Het kleinste eiland van de 3. Elk heel verschillend. Een gemoedelijk, wel toeristisch maar niet storend, eiland met een prachtige onderwaterwereld. Overal vissen in prachtige kleuren, zelfs haaien kan je spotten. Doe rustig aan, verleng je verblijf nog een paar nachten en huur een scooter om elk weggetje en strandje te ontdekken. Het is hier heerlijk!
Land
  • Snorkelen
  • Een beetje afgelegen
  • Het echte eilandleven
  • Mooie natuur
  • Bekend onder toeristen
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Thailand Bangkok
MirjamvanHoek was hier 15 mrt 2018
Hoewel Bangkok massaal bezocht wordt door toeristen, is fietsen met Co van Kessel een leuke manier om de stad te verkennen. Je wordt met de fiets door de stad begeleid, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties zoveel mogelijk worden voorkomen. De drukte in de stad zorgt voor een spannende en onvergetelijke ervaring. Wanneer je de grootste drukte gepasseerd bent, fiets je door de smalle straatjes langs Thaise huisjes en tuintjes en dwars tussen alle locals door. Dit geeft een mooi beeld van hoe de Thai leven en doen je het massatoerisme van de stad even vergeten. Tijdens een fietstocht heb je alle tijd om van de stad en haar inwoners te genieten. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets dat Thailand het land van de glimlach is. Bij de Thai ben je meer dan welkom en ze vinden het dan ook geen probleem dat je even bij ze binnen kijkt.
Stad
  • Gastvrijheid en vriendelijkheid van de Thai.
  • Goede manier om veel van de stad te zien.
  • Wennen aan links fietsen icm verkeersdrukte
  • Bangkok is erg toeristisch
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
Manon was hier 15 mrt 2018
Een heerlijk, betaalbaar paradijs. Ondanks de mega kakkerlak ( het leek op een kakkerlak met rode strepen) in de badkamer en de kwallen die op me afkwamen, is het het fijnste land waar ik ooit geweest ben! Wilde olifanten, aapjes, prachtige uitgerekte stranden... Het eten is er ook heerlijk, echt heerlijk. Behalve de hygiëne het leukste, avontuurlijkste vakantieland waar ik ooit geweest ben.
Land
  • Eten
  • Dieren
  • Betaalbaar
  • Vriendelijkheid
  • Cultuur
  • Mooie stranden
  • Hygiëne
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand Bangkok
JMoerkens was hier 15 mrt 2018
Railay Beach (soms ook wel Rai Leh genaamd) is een volledig door krijtrotsen ingesloten droomstrand, alleen per boot te bereiken. Wanneer je de plek vanaf de oceaan nadert, zul je zonder twijfel versteld staan van de pracht van deze baai. De krijtrotsen torenen hoog uit boven het fijne zandstrand, en het weelderig groen maakt het geheel nog paradijselijker. We hebben het hier wel over Railay West, want het verschil met Railay Oost had niet groter kunnen zijn. Slechts gescheiden door een strook palmtuinen met resort erin, en een winkelstraatje, vind je aan de oostkant een drassig strand met mangrovebomen. Het doet wat troosteloos aan. Toch is ook deze kant de moeite van het bezoeken waard, want de sfeer is er super. Er zijn strandtenten met hangmatten, loungekussens, cocktails en reggaemuziek. Hier wordt het enige nadeel van Railay, dat het inmiddels redelijk ontdekt is door toeristen, eigenlijk ook wel weer een voordeel. Want het type mensen dat het aantrekt is erg laidback en openminded, waardoor de sfeer op de stranden heel gemoedelijk is. Voor het échte bounty-gevoel moet je op het westelijke strand zijn, zoveel is duidelijk. Hier gaat ook elke avond de zon op spectaculaire wijze onder. Er zijn ook aan deze kant enkele prima restaurants pal aan het strand te vinden. Vergeet niet ook even richting het waanzinnige strand Ao Phra Nang te lopen, eveneens een klasse strand op een half uurtje lopen. Ik overnachtte in Sand Sea Resort, in een eenvoudige bungalow in een palmentuin.
Stad
  • Droombaai alleen per boot te bereiken
  • Prachtige zonsondergangen
  • Laidback vibe onder bezoekers
  • Goede betaalbare resorts
  • Ao Phra Nang is om de hoek
  • Is inmiddels wat bekender geworden
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
Anneke was hier 15 mrt 2018
Prachtig nationaal park bestaande uit zeer oud regenwoud en een enorm meer. Hier hebben we een boottocht gemaakt wat avontuurlijk en zeer bijzonder was in dit natuurgebied. We waanden ons in een hele andere wereld.
Land
  • Natuur
  • Toerisme
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand BTS Skytrain
gorke was hier 01 mei 2016
Door het drukke en chaotische verkeer is het nemen van een taxi vaak niet de snelste manier op van A naar B te gaan. Gelukkig heeft Bangkok een goed en efficiënt openbaarvervoernetwerk over rails. Deze manier van vervoer is vaak het snelste, is duidelijk en gebruiksvriendelijk, efficiënt en niet duur. De treinen zijn schoon, veilig en uitgerust met airconditioning (best koud). Doordat Bangkok miljoenen inwoners kent zijn ook de treinen (of skytrain Bangkok) tijdens spitsuren erg druk. Maar vooral in het drukke centrum van Bangkok is de skytrain of de metro de beste optie voor snel vervoer. In de buurt van Khao san road en Rambuttri zijn er helaas geen haltes. De haltes worden vaak gebruikt om locaties en plaatsen aan te duiden. Kijk goed bij welke halte je hotel dicht in de buurt ligt of boek een hotel zo dicht mogelijk bij een halte om zo efficiënt mogelijk van A naar B te gaan. De service is actief tussen 6.00 en ongeveer middernacht en vertrekt om de ongeveer 5 minuten zodat je nooit lang hoeft te wachten. Een kaartje (muntje bij de AirportLink) koop je bij een machine met cash-geld. Heb je geen munten kun je deze bij het loket wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Bij de machine klik je op dit bedrag en betaald met muntgeld. Met dit kaartje check je in bij de poortjes en ook weer uit wanneer je de treinen weer verlaat.
Stad
  • Snel reizen
  • Schone treinen
  • Goedkoop
  • Veilig
  • Vaak koud
  • Tijdens spits uren erg druk
Review geplaatst op 2016-09-23
8
Thailand Tha Kradan
lilkimpie-travel was hier 15 mrt 2018
Nog nooit heb ik zoiets moois van dichtbij kunnen bekijken. De rust van de natuur, het heldere water met daarin visjes die naar je tenen happen, en dat maar liefst 7 etages hoog! Het is op sommige dagen druk, maar met enig advies van reisleider of locale bevolking kun je redelijk inschatten wanneer je het beste naar het park toe kunt. Aan te raden is wel goed schoeisel. De stenen zijn erg glad en de klim is lang.
Stad
  • Schoon
  • Tot wel 7 etages
  • Op sommige dagen erg druk
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand Bangkok
gorke was hier 01 jul 2014
Hoewel ik zelf absoluut geen keukenprinses ben werd ik mee geloodst naar een Thaise kookcursus. Nu ben ik enthousiast geworden over de Thaise keuken. Je kunt zo’n kookcursus volgen bij Baipai Thai Cooking School in Bangkok. Bij deze kookschool kun je kiezen uit een aantal verschillende menu’s. Je leert koken in een Thaise huis-stijl omgeving die anders is dan de meeste hotels en restaurants. Thailand.Baipai kookcursussen zijn korte cursussen in het Engels verzorgd door Thaise professionals. Men heeft een groot aanbod voor iedereen van beginner tot de meer ervaren koks. Ook voor mensen met weinig tijd is er een leuke cursus.De cursussen zijn gericht op lokale Thaise gerechten, bereid met verse lokale producten vaak uit eigen tuin. Wij hadden een cursus van ongeveer 4 uur met de volgende gerechten: Chicken in Pandanus leaves, Papaya salad en red curry paste. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden
Stad
  • Prachtige locatie
  • Enthousiaste begeleiders
  • Je krijgt de recepten mee zodat je het thuis ook kunt maken
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2016-09-16
10
Thailand
monica was hier 15 mrt 2018
Ik heb al zoveel mooie plekjes op de wereld gezien.. Nieuw Zeeland/Australie /Sri lanka/Indonesie enz enz . Thailand was ik ooit 25 jaar geleden geweest en nu deze zomer weer . Wat een Heerlijk land !! Met zoveel plezier met mijn gezin bestaande uit 2 volwassenen en 3 kinderen 20/18/15 jaar gereisd .Mooie plekjes met een eigen stempel. Chiang Mai waar we de longnecks hebben gezien ..geriverraft . gemountainbiked ..de olifanten en nachtmarkt . De adembenemende floatel in Kanchanaburi waar je in schommelstoel op je veranda naar het geluid van stromend water en vogelgeluiden helemaal tot rust komt. Eilanden Koh Tao en Koh Samui waar de stranden fantastisch zijn en het snorkelen waanzinnig mooi is .Mijn huis op Koh Tao was een dream en het hotel nikki beach Koh samui was little Ibiza .Thailand rocks voor iedereen rustzoekers tot feestgangers
Land
  • voordelig
  • heerlijk eten
  • vriendelijk
  • the smile
  • gevarieerd
  • veilig gevoel
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
sabine was hier 15 mrt 2018
Alles wat ik van Thailand verwachtte -al jaren mijn droombestemming- is in veelvoud uitgekomen. De glimlach van het land, het overweldigende van de natuur, de sereniteit van de mensen. Wie niet als een ander mens terugkeert uit Thailand, heeft enkel twee weken liggen zonnen aan een luidruchtig, van toeristen vergeven strand op Koh Phi Phi. Wij hadden alles geboekt via www.bezoekthailand.nl, dikke pluim, alles was zoals afgesproken, niks was teveel moeite. Wij hadden onze eigen auto met chauffeur. Zo geef je de mensen werk én je ziet dubbel zoveel als in de reisboeken staat. Onze chauffeur liet ons van alles proeven en wist tempels zijn waar geen toerist was. We waren zo speciaal dat we zelfs met de gouverneur op de foto moesten! In ecohotel River Kwai Jungle Rafts overvalt je een rust die wij zo ontwent zijn dat het je even duizelt. Terwijl de olifanten baden en jij drijft in de rivier, bekvechten de apen in de jungle aan de oever en worden de olielampen aangestoken. Heerlijk om even zonder elektriciteit te zijn, en dus onbereikbaar. De stille kracht van het verleden ervaar je best op de fiets, bv in Ayutthaya waar je als een prinses slaapt in de oase van het Baan Thai House. In het War Museum in Kanchanaburi krijg je dan weer kippenvel door de verhalen van de zwarte kant van dat verleden. En eindigen kan niet beter dan in het paradijselijke Le Vimarn op Koh Samet, een luxueuze versie van Robinson spelen om amper drie uur van Bangkok. Was ik er almaar weer...
Land
  • van religie doordrongen, tot in de kleinste dingen, zelfs in metropool Bangkok
  • geheimzinnige jungle
  • die glimlach!
  • overheerlijk eten voor 1 euro op straat
  • zo authentiek, basic of luxueus als je zelf wil
  • te veel te zien, te weinig tijd!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Thailand
FINN was hier 05 jan 2018
Het is een prachtig natuurgebied met veel mooie diersoorten. Je kan er op excursies gaan die je bijna nergens anders zo mooi kan maken... Als je de jungle ingaat merk je pas hoe mooi de natuur daar werkelijk is.
Land
  • prachtige natuur
  • wij zagen niet zoveel wildlife
Review geplaatst op 2018-01-05
9
Thailand
mj.deleeuw was hier 01 okt 2017
Fantastisch Nationaal Park met ook het Elephants Hills Park. Hier zelf een nachtje mogen slapen in een luxe tent. Echt een aanrader! Het is een olifanten park waar geen olifantenritjes worden aangeboden(in mijn ogen kan dit niet meer!!) Maar hier worden olifanten die niet meer in het wild kunnen leven opgevangen. (denk aan wezen of olifanten die uit bv een circus komen). Echt een aanrader. Mooie natuur met ook veel wildlife te spotten.
Land
  • Prachtige natuur
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-11-08
10
Thailand
Zinzi was hier 01 aug 2017
Khao Sok NP is mijn favoriete plek in Thailand met haar adembenemende krijtrotsen, kraakheldere, azuurblauwe wateren en serene rust. Vaar op een typisch Thaise longtailboot naar de rotsformaties die oprijzen uit het diepe meer; ontdek per bamboeraft de beruchte druipgrot of kano langs de oevers van de dichtbeboste jungle opzoek naar slingerapen en Maleisische beren. Voor nog geen 20 dollar per nacht overnacht je in een bamboe hut op een afgelegen raft te midden van dit natuurspektakel. Ook kun je in de buurt van het hoofdkwartier per band de snelstromende rivier ontdekken, terwijl je je vergaapt aan het prachtige landschap. Let wel, de stroomversnellingen vereisen de nodige concentratie. Tot slot kun je aan een liaan over de rivier slingeren als een ware Tarzan.
Land
  • Lekkere landschappen
  • Geweldige krijtrotsen
  • Budget-vriendelijk
  • Onontdekt voor Thailand-begrippen
  • Geschikt om te zwemmen
  • Safari
  • Vaak regenachtig
Review geplaatst op 2017-08-28
8
Thailand
Zinzi was hier 01 jul 2017
Chiang Mai is met recht de parel van Noordelijk Thailand: bruisende avondmarkten, prachtige tempels en bovenal vriendelijke mensen. Doi Suthep, de heiligste tempel van het Lanna koninkrijk, biedt een bijzonder mooi uitzicht over de stad. Bereid je wel voor op een klimpartij over de lange, statige trappen of neem de kabelbaan. Voor de mooiste foto's ga je hier heen rond zonsondergang. De entree bedraagt slechts 50 THB. Ook de ommuurde stad met haar talloze tempels als Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh is zeker de moeite waard. Hier ben je getuige van de lokale beleving van het boeddhisme en sla je gade hoe plaatselijke bewoners wierook aansteken en lotusbloemen offeren. Vanuit Chang Mai ontdek je ook gemakkelijk de groene omgeving van Noord-Thailand met haar eindeloze heuvels en uitgestrekte rijstvelden. Een trekking in de jungle is zeker de moeite waard, evenals het bamboeraften op de snelstromende rivieren bij de Doi Inthanon.
Land
  • Gezellige avondmarkten
  • Prachtige tempels
  • Goedkoop
  • Heerlijk eten
  • Goede koffietentjes
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-08-02
10
Thailand
silvija was hier 01 apr 2017
Prachtige rustige serene plek, met eeuwenoude Buddhas en tempels, zeer mooie en goed verzorgd! Er waren in April zeer weinig toeristen, en je kunt er heerlijk vanuit je hotel met je fiets naartoe. Sukothai zelf is kleinschalig maar wel typisch THAIS het park is fantastisch!
Land
  • rust, stilte, goed verzorgd
  • weinig schaduw
Review geplaatst op 2017-06-22
10
Thailand
silvija was hier 01 apr 2017
Fantastisch imponerende tempel , we waren er tijdens de lente, dus het was een en al bloeiende planten, roze azaleas gouden regen, fantastische kleurenpracht. Ik vond persoonlijk dit een van de mooiste tempels van Thailand, er straalde zoveel rust van uit. Het terrein is prachtig , we bezochten ook een dienst, waar jonge monnikken zaten te bidden met achter hun een hond die aan slapen was. Het plaatje raakte me enorm, deze tempel ga ik nooit vergeten.
Land
  • Rustgevend en bijzonder
  • plastic boeddhas
Review geplaatst op 2017-06-10
10
Thailand
silvija was hier 01 apr 2017
Eerste kennismaking met Azie en ben onovertroffen verliefd! Met name de levensinstelling van de mensen, de vriendelijkheid, het gevoel , de kleuren de blijheid ,het grote respect, ik ben tot leven gekomen in Thailand..een fantastisch land waar naast de toeristische plekken ook nog ontzettend veel plekken zijn om te ontdekken, pak een taxi en laat je rondrijden! Word uitgenodigd bij de locals, ontdek diep in de jungle een stille bijna macabere gedenkplaats voor een neergestort vliegtuig..het is een fantastisch land!
Land
  • vrijheid , alles kan en alles mag
  • toeristisch
Review geplaatst op 2017-06-06