Noordoost Thailand Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Waarschuwing: vermijd dit dodelijke voedsel in Thailand

Gepubliceerd: 04 jul 2017 0
Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een parasiet die je liever niet binnenkrijgt. Het beestje kan in alle stilte een dodelijke vorm van leverkanker veroorzaken.De dorpsbewoners vangen de vis in de vijvers die grenzen aan hun rijstvelden (Foto: Reisreporter wisseschout)Koi pla is erg geliefd in de arme regio Isaan. Het gerecht bestaat uit rauwe vis met kruiden en limoen en is erg goedkoop en snel te maken. Dat maakt het zo populair. Er is één probleempje: veel van de vissen bevatten de parasitaire platworm, wat de grootste veroorzaker van galwegkanker is in het gebied. Mocht je binnenkort in Thailand zijn en het gerecht per se willen proeven, laat de vis dan bereiden in plaats van hem rauw te eten. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Noordoost Thailand artikelen

Zo logeer je bij Thaise monniken

Om meer inzicht in de levenswijze van de Thaise boeddhisten te krijgen kun je een deel van je vakantie doorbrengen in een van hun tempels en als herboren teruggaan naar Nederland. Columbus-hoofdredacteur Louise ten Have legt uit hoe.

Om meer inzicht in de levenswijze van de Thaise boeddhisten te krijgen kun je een deel van je vakantie doorbrengen in een van hun tempels en als herbo...