Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Thailand; een goede keus voor de eerste verre bestemming op eigen gelegenheid

Noord Thailand,
Thailand


Wij hebben er drie weken met het ov gereisd; van Bangkok naar Chiang Mai met de nachttrein en daarna in etappes terug met de bus.
Je kunt gemakkelijk kaartjes kopen, zelfs nog op de dag zelf. De bussen zijn prima, rijden op tijd en vaak krijg je nog een drankje en kleine snack.
In Bangkok moet je wel goed uitkijken waar je je treinkaartje koopt! En zijn veel mensen die je een kaartje proberen aan te smeren dat nep is of veel te duur. Echt het station binnen gaan (Voor Chiang Mai is dat Hua Lamphong trainstation) en daar aan het loket kopen!
En als je dan ergens bent pak je de fiets of de benenwagen en heb je alle tijd en rust om de plek uitgebreid te aanschouwen.
Onderweg een lokaal snackje in een klein tentje, helemaal top! Aangezien het eten echt veilig is (je kunt gerust op straat eten, geschild fruit, schepijs) kun je echt overal neerstrijken.
Het regelen van een hotelkamer is prima te doen. Je hebt er kamers van 10 dollar, simpel maar goed, maar ook heel luxe hotels, voor ieder wat wils dus!

Als je van te voren via bijv. Booking.com een kamer neemt dan betaal je vaak meer dan wanneer je ter plekke boekt, en krijg je vaak ook een mindere kamer. Wij boekten dan (bijvoorbeeld na een lange reis) een kamer voor 1 nacht en als het beviel onderhandelden we daarna voor de rest van het verblijf. Ons is dat heel goed bevallen.

Voor Thailand liefhebbers heb ik eerder dit jaar een top tien met mijn favoriete plekken/tips beschreven. Ik wil hier nog maar eens de aandacht op vestigen want ik vind het zo zonde dat het helemaal niet gelezen is.

[url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/thailand/reisreporter/tip/19823/mijn_top_tien_van_thailand.html" target="_blank"]toptien[/url]