Nan beste reistijd

Het weer in Nan

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Nan te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Nan? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

 

Beste reistijd voor Nan

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

De gemiddelde temperatuur en neerslag in noord Nan:


De gemiddelde temperatuur en neerslag in midden Nan:


 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in zuidwest Nan:

 

De beste reistijd voor Nan is

november t/m april. De wintermaanden brengen de koelste dagen, maar ook de meeste toeristen. Wie het niet erg vindt om een zekere luxe in het weer op te geven kan kiezen voor de veel rustigere regenperiode, juni t/m oktober, of wegbranden (op verlaten stranden, dat wel) in de hete zomermaanden april en mei. 


Reisadvies
Voor het actuele reisadvies voor Nan kun je het beste kijken op de website het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Feestdagen
6 april Chakri Dag, 13 t/m 15 april Songkran, 23 oktober Chulalonkorn Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Nan

Beste foto's & tips van Nan

'518348' door LRison '518348' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Centjes voor de...Mon

LRison

In de stad Nan in het noorden van Thailand staan heel veel prachtige Tempels,in de Wat Phra Ya Phu staat mooi Boeddhabeeld met ernaast een wassenbeeld van een vereerde bekende Monnik,de moeder gaf het meisje 20 bath om dat te doneren in de kist voor de Monnik maar het meisje dacht dat de Monnik echt was en wilde het hem geven.

'518331' door LRison '518331' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Rijstvelden in de...b

LRison

De provincie Nan in het noorden tegen de grens van Laos is een groot berggebied,op de plateau's tussen de bergen wordt zoals hier bij de plaats To Pua volop rijst verbouwd het water voor de akkers wordt vanuit de rivieren naar het veld geleid,na de oogst wordt het stro meestal op het land verbrand de as dient als mest voor de planten.

'522780' door LRison '522780' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Wat Ming Muang.

LRison

Wat Ming Muang in de stad Nan in het noorden is één van Tempels die je gezien moet hebben, in 1857 gebouwd en van binnen en buiten gebeeldhout in wit stukwerk met figuren en situaties uit het verleden ervoor staat een Ubosot (soort tempeltje) met daarin de City pillar (het middelpunt van de stad met daarin de oprichtings documenten van de stad.

Laat kaart zien