Ko Phi Phi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ko Phi Phi image

Ko Phi Phi

Ko Phi Phi
Thailand
Laidbackfool

Eiland hoppen

Nu gingen we dan toch nog naar Koh Phi Phi. Na 2 uur op de boot kwamen we aan. Wat een eiland!!!
Geen wegen, geen auto’s, één en al rust. Heerlijk even helemaal niets. We werden vanaf de boot opgehaald met een zogenaamde long tail boat (een klein lang bootje). Deze zou om het eiland heen varen om ons naar ons resort te brengen. Een prachting wit zandstrand met boomhutten op palen, turkooizen water, wat wil je nog meer?

Hier verbleven we 3 nachten. De 2e dag werden we gewekt door de hitte en de vele muggenbulten. Heel de nacht werden we hierdoor wakker gehouden. Om half 7 zijn we opgehaald om naar shark bay te gaan. Dit is een baai waar volop zwartpunt rifhaaien zitten. Vroeg in de ochtend zijn ze nog aan het jagen dus de kans dat je ze dan ziet is vele malen groter. We hebben er ook zeker 10 gezien. Wat een schitterende dieren. Nadat we terug kwamen op ons resort hebben we top gegeten en lekker heel de dag bijgekomen van de vele indrukken die we hebben gehad op onze Azië trip.
In de avond hebben we afgesproken met Sven en Sheila, twee oud collega’s die toevallig ook op Koh Phi Phi waren.
Het was een top avond met veel drank, thaiboxing en dansen. Uiteraard hebben we ook nog een lekkere Thaise massage gekregen.

De dag erna stond Phi Phi Leh op het programma! Dit eiland is vooral bekend door de film The Beach. Dit strand was ondanks de drukte adembenemend. De baai met kristal halder water was met bergen omringd, precies zoals in de film. Ook de snorkelplek op Phi Phi Leh was geweldig, zoveel vissen hebben we nog nooit gezien. Het was gewoon super relaxed dat we onze eigen privé boot hadden die ons ook nog even naar monkey eiland bracht. Een strand vol apen.