Khao Sok NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen op het water in Khao sok np

Khao Sok NP,
Thailand


Het overnachten in een hele eenvoudige jungle lodge gelegen midden in de jungle is een bijzondere ervaring. Ontwaken doe je luisterend naar tropische vogels en het geschreeuw van apen.

Het park met een oppervlakte van 739 km² is uniek door de aanwezigheid van een oerbos. Dit overblijfsel van het regenwoud is zelfs ouder en diverser dan het Amazoneregenwoud.
Het park herbergt veel wilde dieren, waaronder de Aziatische olifant, sambar herten, tapirs, dwergherten, cobra’s, pythons, reptielen, apen, vleermuizen en meer dan 300 verschillende soorten vogels.

Een lokale gids kan je werkelijk alles vertellen over de omgeving en neemt je mee op een boottocht over het Chieow Laan meer. In dit 60 kilometer lange meer liggen meer dan honderd eilandjes en het wordt omringt door kalksteenformaties. De kliffen zijn overwoekerd door tropische vegetatie. In de omgeving van het meer vind je grotten met indrukwekkende kalksteenvormen. De grotten worden bewoond door hele families vleermuizen. Als het weer het toestaat neemt de gids je mee de grot in.
Ook kan je mooie trekkings maken die je loopt door de jungle en rivieren.

Wij hebben dit geboekt via Khao sok nature resort en was een hele ervaring!