Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Suzydamman

Een dagje Bangkok

Aangekomen... eindelijk!
Even een heel kort berichtje om te laten weten dat we heel vlot en goed aangekomen zijn in Bangkok... maar wel te vermoeid om alle details te vertellen. Die volgen binnenkort!

De heenreis...
Hoi iedereen! Een kort verslagje over de heenreis...
Donderdagmorgen, na drie uurtjes slapen, liep eindelijk de wekker af. Met slaperige ogen vertrokken we richting Zaventem met Leen en Krisje. Daar aangekomen konden we onze (loodzware) rugzakken al afgeven en inchecken. Na een klein uurtje wachten konden we op het eerste vliegtuigje (waar amper 100 man op kon) om richting Genève te vliegen. We voelden ons allebei niet echt op ons gemak in dat kleine bakje. Toen het tijdens de vlucht nogal fel begon te onweren, werd Elke alsmaar witter en zakte de moed me in de schoenen. Na een goed uur vliegen, haastten we ons van het vliegtuig. In de luchthaven van Genève moesten we ruim drie uur wachten op onze volgende vlucht die door het slechte weer nog wat vertraging had. Boring!! Maar onze vlucht met een airbus van Etihad airways maakte alles goed. We kregen ruime zitplaatsen, super lekker eten en de vlucht zelf was veel rustiger... oef! De luchthaven van Abu Dabi oogde indrukwekkend. Wel had onze vlucht Abu Dabi-Bangkok méér dan een uur vertraging maar dat werd ons daar niet meegedeeld... en wij maar wachten, maar dat waren we ondertussen al gewoon. Deze laatste vlucht verliep even vlot ook al waren de zitjes wat compacter op deze boeiing. We raakten intussen al een beetje uit ons ritme, want slapen lukte helemaal niet. Uiteindelijk landden we om 8 uur locale tijd op de luchthaven van Bangkok. Een timide, kleine (hoe kan het ook anders) Thai stond ons op te wachten en bracht ons naar het 'new road guesthouse'. Na een verfrissende douche en het contacteren van het thuisfront konden we niet meer. We waren volledig op. Dan besloten we maar om een tukkie te doen. Daarna nog even de nabije omgeving verkend en kennis gemaakt met de echt Thaise keuken, njam!!

Na een korte, woelige nacht en met nog wat jetlag in de benen planden we om met de Chao Phraya River Express (watertaxi) richting Khoa San Road te varen. Op de kaart leek het ons heel eenvoudig om aan de dichtsbijzijnde pier op te stappen. Wel, konden we die maar vinden... Ten eerste zijn we de verkeerde kant uitgegaan en ten tweede bleken niet alle steegjes op onze kaart te staan. En wij maar stappen en zoeken bij een temperatuur van om en bij de 38 graden. Ineens hadden we door dat we ons te midden China Town bevonden. Wat een georganiseerde chaos. Dit kan je niet met woorden beschrijven. De enige twee westerlingen (met big boobies) tussen al die Chineeskes... We waren voor de 'locals' een blik en een glimlach waard! De geuren die je tegemoet kwamen, zijn heel moeilijk te omschrijven. Geuren van kruiden, uitlaatgassen, eten, afval... alles door elkaar! Soms rook het er lekker maar meestal kregen we een nogal afkerig gevoel in onze maag. Na ruim anderhalf uur stappen, hadden we een pier gevonden en vaarden we op een van Bangkoks belangrijkste verkeersaders, de Chao Phraya, voor maar 13 bath per persoon. Eenmaal op Khoa San Road gaven we ons ogen de kost. In tientallen stalletjes verkocht men er gewoon alles, kledij, souvenirs, muziek, audio-apparatuur, rugzakken en nog veel meer en dit alles voor een appel en een ei. Na de lunch waren we nog fit genoeg (dachten we) om naar het Siam-square te wandelen waar je de ene shopping mall na de andere vindt. Na terug anderhalf uur stappen en na liters zweet verloren te hebben (ik toch=Suzy) zochten we de drukte van Bangkoks meest gekende winkelcentrum op, op zoek naar Teva-sandalen. En ja hoor, in de eerste winkel die we binnen gingen, konden we echte Teva's kopen voor nog geen 32 euro!! Joepie, ons eerste koopje. Daarna baanden we ons een weg door de verschillende shopping malls: MBK, Siam Discovery Center, Siam Center, Siam Paragon (500 000 vierkante meter)... Tegen de avond hadden we echt wel genoeg van het window-shoppen en de airco. Op naar ons guesthouse met de bus, weeral een ganse ervaring! Je moet bijna voor de bus gaan staan om hem te doen stoppen en zorgen dat je er binnen een aantal seconden op zit. De lieve busdame verkocht ons een ticket voor 12 bath per persoon. Nog even iets eten, een Thais biertje drinken en onze rugzakken inpakken om de volgende morgen naar Kanchanaburi te gaan.