Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5jr, de voorbereiding

We hebben de knoop doorgehakt na veel inlezen gaan we 2,5 week naar Thailand met onze zoon van 1,5 jaar oud.
De reis hebben we via een reisorganisatie gespecialiseerd in kinderreizen geboekt, daar hebben we geen omkijken meer naar. Dit is nieuw voor ons, normaal gesproken regelen we alles zelf en laten we meer aan het toeval over.

Ons reis ziet er zo uit: Bangkok - River Kwai - Ayuthaya - Khao Yai nationaal park - Koh Samui (via Bangkok met binnenlandse vlucht) - Koh Phangan - Amsterdam.

Nu kunnen we gaan kijken naar andere zaken die nodig zijn voor de reis zoals vaccinaties. Een bezoek aan de GGD leert dat hepatitis A voldoende is bij de DTP die wijzelf alle 3 al hebben. Deze halen we in april en verder krijgen we informatie over oa rabiës en adviezen over hygiëne.
Daarna volgt de paklijst. Wat moeten we allemaal meenemen vanuit Nederland en wat kunnen we daar aanschaffen. Na wat dubben besluiten we een buggy en een draagzak mee te nemen. De paraplu-buggy hebben we al dus gaan we op zoek naar een goede rugzak. Na wat uitproberen komen we uit op een buik/rugdrager en geen kinderdrager. We hebben deze in Nederland al gekocht om uit te proberen. Helaas aangekomen in Bangkok zijn we de rugdrager vergeten.... Balen nu maar hopen dat we er een kunnen vinden. We vragen bij het hotel of er een winkel in de buurt is waar ze een rugdrager verkopen en we hebben geluk. Een departmentstore verkoopt rugdragers en nu hebben we er een die nog prettiger is dan we thuis hadden ( ik zou het niet aanraden om het er op aan te laten komen) Het model dat we daar kopen heeft een stuk piepschuim als zitting, ik vond dit prettig met 12 kg op mijn rug.
Verder nemen we voldoende luiers en doekjes mee voor de eerste dagen. Luiers zijn er in alle soorten, maten en merken te krijgen. Wij waren niet afhankelijk van babyvoeding of potjes maar ook dit uit uitgebreid te verkrijgen. Ook zaken als pap en flesvoeding kun jij bij elke redelijke super krijgen.
Wat de reisapotheek betreft hebben we paracetamol 240 mg, ORS, betadine, DEETkids, tekenpen. We hebben de ORS alleen af en toe gebruikt omdat Teun ontzettend zweette en daarbij wat dunnere luiers had.

Omdat we de reis op voorhand helemaal hebben uitgestippeld middels bouwstenen hoeven we verder niet te zoeken naar geschikte accommodatie.

Kinderstoelen zijn er wel maar vaak is het alleen een hoge stoel zonder blad of banden. Wij hebben een eigen kinderstoel meegenomen, deze hadden wij in Amerika gekocht en kun je opvouwen tot een klein pakketje. Dit model hang je aan een tafel (enige voorwaarde is een stevige tafel waarvan het blad niet te dik is) Verder hebben wij een tuigje gekocht omdat Teun nogal avontuurlijk is ingesteld en niet echt bij ons wil blijven lopen. Met het tuigje kon hij wel lopen en hadden wij de rust dat we hem niet kwijtraken. Dit tuigje kwam ook weer goed van pas in de highchair zonder blad.

Voor het slapen hebben wij een tentje van het merk Deryan gekocht dit is een mooi klein pakketje voor in de tas. We hebben tijdens onze reis allerlei verschillende bedjes gezien waarvan er een aantal absoluut niet geschikt zijn voor jonge kinderen die nog in een ledikantje slapen. Voordeel van het tentje is dat hij elke avond in hetzelfde bedje ligt en niet hoeft te wennen aan iets anders.

Qua kleding hebben wij vooral dunne lange broeken en dunne shirts met lange mouwen meegenomen om hem uit de zon te houden. De pet en zonnebril die we gekocht hadden wilde hij onder geen beding op.... (zonnebril met UV bescherming)

Paklijst even op een rijtje:
Buggy (klein en opvouwbaar), rugdrager, luiers (voor de eerste dagen), doekjes, dunne kleding, ORS (elke variant voldoet het is niet speciaal voor kinderen/baby's), kinder paracetamol, DEET kids, zonnebrand hoge factor waterbestendig, pet en zonnebril, zwemband (type swimtrainer), zwemschoentjes,rozijntjes, liga, drinkpakjeshouder, drinkbekers, speelgoed/knuffels, deryan slaaptentje, slaapzak.

Het slaaptentje kan ook mee als handbagage zodat je het tijdens de vlucht kan gebruiken maar dit verschild per airline. Bij China airlines mag er niks op de grond staan, naar Amerika mocht dit weer wel.

En ja, de tas zit voller met spullen voor Teun dan voor ons!