Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Jonneke

Snorkelen op Koh Tao

Lieve mensen,
nadat ik het slapen op het strand had overleefd, nam ik de eerste boot naar Koh Tao, een ander eiland. Rond een uurtje of 5 kwam ik aan en het was snikheet dus zodra ik m'n tas in de hotelkamer had gegooit ging ik lekker op het strand liggen. Daar was het alleen nog heter en het feit dat de zee aanvoelde als een warm bad hielp ook niet echt mee.
Koh Tao staat bekend als een eiland waar je goed kunt duiken en snorkelen dus ik besloot een 'dive experience' te gaan doen. Maandag stond ik om 12 uur met al m'n duikspullen klaar aan het strand om opgepikt te worden door de boot die mij en m'n instructeur naar de 'Japanese Gardens' (een goede duikplek) zou brengen. Omdat het laagseizoen is en er superveel concurentie is voor alle duikshops, had ik in m'n eentje een instructeur. Dat was wel superdeluxe natuurlijk!
Onderweg moesten we de duikspullen klaarmaken (zuurstofflessen enzo) en toen we op de goede plek aankwamen werd ik in m'n uniform gehesen en konden we van de boot afspringen (had wel even een paar minuten nodig voordat ik dat daadwerlijk durfde.. die boot is best wel hoog en je weegt een ton met die zuurstofflessen en gewichten aan je lijf).
We zwommen eerst naar een strandje waar ik de belangrijkste dingen te horen kreeg (hoe je je oren moet ontploppen enzo en dat je vooral niet moet stoppen met ademhalen, haha). Het ging best wel goed waardoor we al vrij snel dieper konden en voordat ik het wist zaten we 12 meter onder water! Nou is dat vast niet veel, maar als je nog nooit gedoken hebt is dat toch wel vrij diep! Het was heel gaaf, er zwommen heel veel vissen en er was heel veel koraal (helaas wel veel dood koraal ook). Het was niet zo spectaculair als het great barrier reef maar dat kan ook bijna niet. Na 40 minuten zwommen we weer naar boven en toen zat m'n duikles er al weer op. Het was echt heel tof en als ik hier ooit nog terug kom (en genoeg geld heb) dan wil ik een 3-daagse cursus doen waar je echt goed leert duiken en waar je ook een certificaat voor krijgt zodat je daarna overal mag duiken. Maargoed, eerst nog even geld sparen, haha.
Het is nu 6 mei, dus mijn reis zit er alweer bijna op! Nog 16 daagjes en dan vlieg ik alweer terug naar Nederland!
Neem strak de bus naar Bangkok waar ik nog een paar dagen ga relaxen (voor zover dat kan in Bangkok) en zondag vlieg ik terug naar Melbourne. De 18e ga ik dan samen met een van m'n huisgenootjes naar Sydney en dan de 22e naar Brisbane, waarvandaan ik terug naar Nederland vlieg.
Time flies!