Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Devotie

Bangkok,
Thailand


Zoals ik al eerder heb verteld en laten zien is de Erewan shrine een religieus stilte punt midden in het hectische verkeer dat in 3 lagen langs dit kleine religieuze plekje raast, Het heiligdom ligt bij het Grand Hyatt Erawan Hotel, aan de Ratchaprasong kruising van Ratchadamri Road in Pathum Wan district. Het ligt in de buurt van de Bangkok Skytrain Chitlom Station 's, die een loopbrug met uitzicht op het heiligdom heeft.
De Erawan Shrine is oorspronkelijk gebouwd in 1956 als iets van een laatste wanhopige poging om een ??reeks van tegenslagen die zich hebben voorgedaan tijdens de bouw van een hotel, op dat moment bekend als het Erawan Hotel te beëindigen.

Na een aantal incidenten, variërend van gewonde bouwvakkers aan het zinken van een schip met marmer voor het hotel, werd een brahmaan priester geraadpleegd. Die stelde vast dat er een standbeeld moest gebouwd voor Lord Brahma en zie, het de ongelukken werden wonderbaarlijke wijze beëindigd.

Hoewel het oorspronkelijke Erawan Hotel werd gesloopt in 1987, bestaat het heiligdom nog steeds, en vandaag blijft een belangrijk bedevaartsoord voor Thais, met name voor hen die materiële bijstand willen afbidden De offers die gebracht worden zijn een specifieke lijst met items die kaarsen, wierook, suikerriet of bananen omvat, en bijna uitsluitend in veelvouden van zeven worden gegeven . Bijzonder populair zijn teak olifanten! het geld van de verkoop van deze items worden gedoneerd aan een goed doel, En als één toeristische attracties , is het ook mogelijk om geld te geven om een een klassieke Thaise dans te laten uitvoeren door een aantal beeldschoen danseressen die daar altijd zitten,Het wordt vaak gedaan als een manier van dank als een wens is uitgekomen of om een wens te uiten, in de hoop dat die dan sneller uitkomt
Een bom ontplofte in de buurt van het heiligdom in augustus 2015, het doden van 20 en een beetje schade aan het heiligdom. Het werd hersteld en slechts twee dagen later heropend.