Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zense Rooftop Bar

Bangkok,
Thailand


De meeste rooftop bars in Bangkok gaan eigenlijk net iets te laat open, zeker in december als het ongeveer een uur eerder donker is dan in de zomermaanden. Bovendien duurt de schemering korter dan bij ons, zodat voor het maken van 'low light' foto's minder tijd beschikbaar is, althans als je nog wat tekening of kleur in de lucht wil meepakken.

Zense Rooftop Bar opent haar deuren om 17:30 uur, dus het is zaak om er met je fototoestel vroeg bij te zijn. Die deuren of eigenlijk de lift waren lastig te vinden in de CentralWorld mall, bovendien leek niemand van het winkelpersoneel van het bestaan van de rooftop bar te weten. Uiteindelijk bleek de ingang aan de zijkant van het complex te zijn. Voor het restaurant en de bar moet je op de 17e etage zijn, niet heel hoog voor een dakterras in Bangkok, maar dat maakt deze locatie niet minder interessant.

Zense Rooftop Bar kent twee verdiepingen. Via een trap kom je op het terras met het beste uitzicht. Tot mijn verbazing was het niet druk, sterker nog, ik was de enige bezoeker op het dak. Dat beviel me wel. Het viel overigens nog niet mee om een goede plek voor mijn statief te vinden, daar een stenen uitstulpsel onder de dakrand op veel plaatsen een volledig vrije blik belemmerde. Maar goed, aan bovenstaande foto is te zien dat het maken van foto's zonder storende elementen zeker mogelijk is.

Deze foto is een van de eerste die ik vanaf deze plek heb gemaakt, nog net op tijd voor enige schakering in de goeddeels grijze lucht. Skyscrapers vullen een belangrijk deel van de foto, in de rechter benedenhoek zie je nog een stukje van een paardenracebaan. Iets links daarvan ligt het Ratchadamri BTS Station, waar om de paar minuten een skytrain stopt.