Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pracht en praal in de wat Saket

Bangkok,
Thailand


De Wat Saket kan je vinden in Bangkok.
Op het terrein van de tempel staan veel eeuwenoude bomen en andere typische boeddhistische structuren, zoals een kapel en een bibliotheek. Sommige bomen stammen zelfs uit 1350 – 1767. De tempel zelf werd gerenoveerd onder het bewind van koning Rama I in de periode 1782 – 1809.
wat saket

De klim naar boven

Zoals de naam Golden Mount doet vermoeden, ligt Wat Saket op een heuvel. Om de top te bereiken, moet je zo’n 300 treden beklimmen. Hoe warm het ook is, het loont om naar boven te gaan, want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Daarnaast is de klim relatief gemakkelijk door de comfortabele trap die hier is aangelegd.

Voor je aan de klim begint, zie je eerst een nogal ongebruikelijk kerkhof. Het ziet er spookachtig uit door de vele oude overhangende takken. Het kerkhof stamt uit de achttiende eeuw, toen Wat Saket dienst deed als het crematorium van de stad. Er gaan verhalen rond dat hier meer dan 60.000 lichamen zijn verbrand. Een beetje luguber dus, maar wel de moeite van het bezichtigen waard.

Wat Saket is heel eenvoudig te bereiken met de boot die over de Khlong Saen Saep vaart. Het ligt namelijk op loopafstand van het eindpunt Panfaa Leelard. Vanaf daar loop je over het bruggetje en ligt de tempel na 100 meter aan je linkerhand. Wat Saket is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 20 baht.