Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waarom Bangkok

Bangkok,
Thailand


Omdat weinig steden in de wereld meer bezienswaardigheden hebben dan Bangkok. Vooral voor de liefhebbers van tempels en paleizen is er ontzettend veel te zien. Een must in Bangkok is het bezoeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo). In deze tempel vind je het smaragden beeldje van Boeddha, een van de belangrijkste in het boeddhistische geloof. Dichtbij de tempel ligt het Koninklijk Paleis van Thailand.. De oudste en tevens een van de mooiste tempels in Bangkok is Wat Pho. In deze tempel ligt een enorm verguld beeld van een liggende Boeddha.

Het nachtleven in Bangkok is over de hele wereld beroemd en berucht. De stad is zonder twijfel een van de beste steden in Azië om uit te gaan. De pubs, clubs en bars zijn over de hele stad verspreid, maar in de stadsdelen Silom en Sukhumvit zijn de meeste uitgaansgelegenheden

Maar er zijn nog veel meer redenen om Bangkok te bezoeken: de oprecht vriendelijke bevolking, betaalbare restaurants, fantastisch nachtleven, het tropische klimaat, de rijke cultuur en geschiedenis, religieuze evenementen... en de schat aan toeristische attracties die je verder nog kunt ontdekken. Kortom in Bangkok moet je zijn.