Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Klong Toey markt in Bangkok

Bangkok,
Thailand


Als je op reis iets vergeten bent mee te nemen van huis kan dat ook z'n voordelen hebben.

Zo vergaten wij, voor de allereerste keer, onze reisboekjes voor onze reis naar Thailand, Bangkok (feb 2012). In eerste instantie voelt het leeg maar de grondige voorbereiding zat nog tamelijk vers in ons geheugen.

In het hotel in Bangkok toch nog maar een plattegrond aangeschaft, de Groovy Map - Map 'N' Guide, wat een uitkomst!
Heel overzichtelijk alle wijken en locaties in kaart gebracht met daarbij ook enkele tips die niet in de toeristische boekjes voorkomen.

Zo ook de Klong Toey markt in het zuidoosten van de stad. Volgens de Groovy Map een markt die de helft van het verse voedsel aan de stad levert en nauwelijks bezocht wordt door toeristen. Dat moest een bezoekje waard zijn toch? Bij een verblijf in Bangkok is tenslotte de kans groot dat je hier vandaan iets te eten krijgt!
Wat een belevenis was het struinen in de nauwe straatjes tussen de prachtige groenten, de vis die deels in bakken lag te zwemmen en deels op straat te spartelen, de nog levende dieren maar ook de geslachte dieren en dit allemaal onder het genot van 42 graden. Wat een stank, gekrijs en drukte!

Mocht je in Bangkok zijn en de wereld buiten de gebaande paden willen ontdekken, aarzel dan niet om de Groovy Map te kopen en de Klong Toey markt een bezoekje te brengen!