Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wat Arun tempelcomplex met porceleinen ornamenten

Bangkok,
Thailand


Aan de rivier Chao Phraya vrijwel tegenover het Grand Palace ligt Wat Arun. Een opvallend boeddhistisch tempelcomplex met als blikvanger de centraal gelegen grote Prang (pagode) Deze is 79m hoog en aan de onderkant 234m in doorsnede. Deze werd vanaf 1767 door verscheidene heersers gebouwd en uitgebreid. De voltooiing werd gedaan door Rama I en Rama III.

De stijl is afgeleid van de Khmer architectuur. De pagodes zijn voorzien van kleurrijke ornamenten van chinees porselein die in de 19e eeuw toegevoegd werden door koning Mongkut (Rama IV) Rondom de Centrale Pagode rijen zie je demonen die de verschillende lagen lijken te ondersteunen. Rondom heb je 4 kleine prangs op de hoeken met beelden van Nayu de god van de wind op een paard.
Verder zijn er nog 4 mondops, kleine tempeltjes en nog wat andere gebouwen waaronder de Ordination hall met rondom de binnenplaats een galerij met allemaal Boeddhabeelden.

Wat Arun is zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Het is makkelijk te combineren met het Grand Palace en het historische centrum van Bangkok. Je kan met de[url="http://www.chaophrayaexpressboat.com/en/home/index.asp" target="_blank"] Chao Phraya Express Boat [/url]oversteken naar pier N8 Tha Tien.

Voor mooi uitzicht op de rivier en omgeving beklim dan de centrale Pagode. Zeker de moeite waard.