Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khao Yai national park, natuur pracht op een steenworp afstand van Bangkok

Bangkok,
Thailand


Op een kleine afstand van Bangkok ligt het prachtig Khao Yai national park die een bezoek meer dan waard is. Met een rijke flora en fauna kan je hier makkelijk twee dagen vol krijgen met activiteiten.
Met de trein is dit park makkelijk te bereiken. Je stapt dan uit in Pak Chong en pakt daar een guesthouse of hotel. Ik sliep bij het Green Leaf guesthouse. Kan ik mensen zeker aanraden.

Bezoek o.a. de vleermuizen grotten net buiten het park. Hier zie je tegen de avond twee miljoen vleermuizen uit de grot vliegen op zoek naar een maaltijd ergens in de jungle. Heel bijzonder om dit te aanschouwen. Maar er zijn ook grotten waar je naar binnen kan en ook hier kom je vleermuizen en andere beesten tegen.
In het park is het zeer de moeite waard om met een gids een jungle tocht te doen. Met hem zoek je naar bijzondere dieren zoals de Horn Bird, Gibbons, schorpioenen en natuurlijk olifanten. Grote kans om veel van deze beesten tegen te komen. En zo niet dan geeft de junglepracht ook genoeg voldoening. Wanneer je met een gids het park bezoekt zal je ook verschillende watervallen bezoeken. Eén waterval is zelfs heel bekend van de film The Beach. Waar Leonardo Dicaprio van de waterval af springt.
In dit park leven ook nog wilde tijgers, maar de kans dat je die beesten ziet is heeeeeelll erg klein.

Maar, genoeg te doen dus en dat op een korte afstand van Bangkok!