Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vliegen met Air China uit Dusseldorf: geld besparen en een geweldige kennismaking met Beijing

Bangkok,
Thailand


De voordeligste vlucht naar Bangkok die we konden vinden, was met Air China. Omdat we met zijn vieren reisden, bespaarde ons dat meer dan 1000 Euro. Dat leverde wel een tussenstop van 7 uur op in Beijing. Op de heenweg hebben we daar 31 uur van gemaakt. We hebben in die tijd de Verboden Stad bekeken, het Tianminen Plein, het Zomerpaleis en de Grote Muur. Natuurlijk ook nog geslapen en heerlijk gegeten in een lokaal restaurant. Een hele aardige Chinese gids, Mr Joe Qiao, heeft ons voor 110 Euro met zijn vieren overal naar toe vervoerd. Hij stond klaar op de luchthaven en heeft ons daar ook weer afgeleverd. Geweldig! Na een dag hadden we het gevoel van een week vakantie. Ik heb wat foto's geupload:

http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/beijing/reisreporter/fotos/328204.html
http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/beijing/reisreporter/fotos/328205.html
http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/beijing/reisreporter/fotos/328206.html
http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/beijing/reisreporter/fotos/328208.html
http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/chinese_muur/reisreporter/fotos/328212.html

Tijdens de terugreis landen we 's morgens rond een uur of zeven op Beijing. Een paar uurtjes geslapen, maar op de luchthaven zijn we meteen in het daghotel in bed gedoken. Daar nog een uurtje of vier extra slaap gepakt. Zo zaten we meteen weer in de Nederlandse tijd en hadden we minimaal last van een jetlag. Natuurlijk ging er van de uitgespaarde 1000 Euro behoorlijk wat af voor de visa, de gids en de overnachtingen, maar daar stond een geweldige ervaring tegenover.

Overigens is het in flight entertainment van Air China nauwelijks te volgen, maar zijn de stoelen prima en is het eten alleszins acceptabel.