Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

ATM's in Bangkok

Bangkok,
Thailand


Er is al veel geschreven over het feit dat de Thaise banken in al hun wijsheid hebben besloten om “hoge fees” te bereken voor het opnemen van geld uit hun ATM’s. In de diverse fora kun je lezen dat er voor iedere opname (hoog of laag) een bedrag van 150 THB in rekening wordt gebracht. Dit is natuurlijk waardeloos als je gewend bent om in dit land kosteloos te kunnen pinnen. Wanneer je dus telkens een klein bedrag opneemt uit een ATM kunnen de kosten flink oplopen. Op dit moment wordt er melding gemaakt van een drietal locaties waar “gratis” gepind kan worden. Het betreft de volgende locaties: MBK Mall - tweede verdieping, Siam Center - tweede verdieping en Siam Paragon - begane grond. Het is ons gelukt om één van de drie ATM’s te lokaliseren en wel degene in de MBK Mall.

Hoe herken je de machine: het zijn grijze ATM’s van een bank uit Singapore, de naam staat er niet groot op dus let op het scherm. Je moet op het scherm zoeken naar de naam Aeon of ACS. Het bedrag dat je opneemt wordt niet vermeerderd met 150 THB, dit hebben wij zelf gecontroleerd.

Het is overigens zo dat al de ATM’s je waarschuwen dat er een extra bedrag in rekening wordt gebracht, dit is namelijk verplicht. Je kunt je transactie dus altijd annuleren als je dit bericht in het scherm ziet verschijnen.

Je kunt de bewuste ATM vinden op de tweede verdieping van het MBK Shopping Center. Ga naar “zone C” en zoek naar de uitgang die naar de parkeergarages leid. Er staan 2 automaten, de linkse is de goede ATM, ernaast staat een gele…die is niet gratis. Let Op! Het zijn mobiele machines….dus laat je niet uit het veld slaan. Maar hij staat er nu al bijna een jaar…..dus.

Als je in Bangkok op Khao San Road verblijft kun je eenvoudig bus 47 nemen naar het MBK, een rode bus zonder airco. Kosten van een ticket: 7 THB per persoon. Het reizen met de bus is véél goedkoper dan met de Tuk Tuk en/of Taxi en een leuke ervaring…voor een aircon bus moet je iets meer betalen aan de conducteur….11 THB….