Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Atlanta

Bangkok,
Thailand


“Sex tourist not welcome” staat er op een bordje links naast de ingang van dit bijzondere hotel. De deur gaat open en er rinkelt een belletje dat de komst van nieuwe gasten aankondigt. Je stapt naar binnen. Achter je sterven de geluiden van het drukke Bangkok weg en vloeien langzaam over in klanken van een Glenn Miller orkest.

Je staat in de oudste, nooit aangepaste foyer van Thailand, helemaal in jaren ‘20-’30 art deco stijl. Maar het had ook de filmset van een vooroorlogse Hollywood klassieker kunnen zijn. Alleen Humphrey Bogart ontbreekt nog.

Heb je geen zin meer in ranzige toeristen op Kao San Road of in een groot package tour hotel langs een snelweg, probeer dit dan eens. [url="http://www.theatlantahotelbangkok.com/" target="_blank"]The Atlanta[/url] is een waar museum dat je op een bijzondere wijze uit de Bangkokse hektiek sleurt. Het restaurant serveert voortreffelijke origineel Thaise gerechten (de menukaart alleen is al geweldig), ‘s avonds worden er regelmatig oude filmklassiekers vertoond. Neem een duik in het eerste hotel-zwembad van Thailand en tik ‘s ochtends een eitje en lees je krantje bij klassieke muziek.

En dit alles is ook nog [url="http://www.theatlantahotelbangkok.com/tarrifs.php" target="_blank"]Low Budget[/url]! De kamers zijn schoon en basic en verdienen hier en daar wat onderhoud. Je betaalt vanaf 15 euro voor een tweepersoonskamer met fan tot zo’n 40 euro voor een vierpersoons familiekamer met twee slaapkamers en een badkamer en suite.

Als je van plan bent te gaan neem dan de tijd om de vele bijzondere details in je op te nemen. Van bizarre teksten op bierviltjes tot prachtige foto-exposities in alle hoeken van het hotel, [url="http://www.theatlantahotelbangkok.com/" target="_blank"]The Atlanta[/url] is een belevenis op zich!