Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dusit park en zoo, goed voor een fijne rustige dag in Bangkok

Bangkok,
Thailand


Het Koninklijke Dusit park is een mooie groene ruimte in Bangkok. In combinatie met een ticket voor het Grote Paleis mag je er gratis in. Weinig toeristen maken daar gebruik van. Let op. Het is koninklijk terrein en dat betekent dat korte broeken taboe zijn.

Het park bevat prachtige oude bomen en er groeien mooie bloemen. Je vindt er ook aardig wat vogels. In Dusit park staan ook enkele interessante gebouwen. Het mooist is Vimanhek Teak huis, het grootste teakhouten huis van de wereld. Er is ook een gebouw waarin foto’s van de koning getoond worden. Interessanter voor geïnteresseerden in het Thaise koningshuis dan voor liefhebbers van fotografie.

De olifantenstallen met een tentoonstelling over de Koninklijke olifanten moet je niet overslaan. Elke witte olifant in Thailand (eigenlijk gewoon lichter grijs) moest aan de koning worden geschonken. Ook de huidige koning heeft nog olifanten maar die staan bij een privé paleis.

Tenslotte is er de enorme troonhal gebouwd door Italiaanse architecten volgens het grondplan van de Sint Pieter in Rome en met net zo’n koepel. Een vreemde gewaarwording dit vrijwel lege gebouw zonder mensen als je net twee maanden eerder de massa’s en de overdaad van de Sint Pieter hebt ervaren.

Als je in het park bent uitgekeken kun je de weg oversteken naar Dusit Zoo. Dit is een verrassend leuke stadsdierentuin die volop gemoderniseerd wordt. Behalve de dieren in de hokken vliegen er ook heel veel raven en andere vogels vrij rond. Het leukst zijn de kinderklassen in hun schooluniformen. Het is een prima plek voor een picknick. Als je niks bij je het is er ook een supermarktje (7Eleven) en een KFC. De dierentuin blijft ook ’s avonds open en is dan op een enkele trimmer na uitgestorven.