Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ladyboys in Calypso

Bangkok,
Thailand


Op de 2e avond van mijn verblijf in Bangkok woon ik samen met 8 andere reisgenoten een show bij van het beroemde Calypso Cabaret. Avond aan avond verzorgen zij een uitverkochte, bruisende en energieke voorstelling met vrolijke muziek, prachtige kostuums en vol humor.
Na afloop staan ze allemaal in de foyer waar ze zich met een stralende glimlach op de foto laten zetten en waar je even met ze kunt praten. Van zo dichtbij is het duidelijk dat het hier om katoeys, ladyboys gaat. Bloedmooie vrouwen geboren als man. Het is een mysterieuze wereld die hierachter schuilt, van pijn en verdriet, van het soms op hun 13e al kopen van hormonen bij de apotheek, van het dromen en hopen op een betere baan en het kunnen onderhouden van hun familie. Van ingrijpende operaties tot het omhelzen van hun nieuwe identiteit, die dankzij de tolerantie van Thailand ervoor kan zorgen dat ze een gelukkig leven kunnen opbouwen.

De foto komt wat onscherp over, in het kader van het mysterieuze thema misschien wel interessant ;-) maar wil je de foto beter zien dan graag even vergroot bekijken.