Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snelle lange staart

Bangkok,
Thailand


Longtail boten zijn kenmerkend voor de Thaise wateren. In het Thais heten ze ‘Reua Hang Yao’.

Er zijn verschillende soorten longtail boten, de meeste worden gebruik als vissersboot of als een watertaxi. De longtail boot dankt zijn naam aan de typische lange aandrijfas voor de schroef, aan de achterkant van de boot. Hierdoor lijkt het alsof de boot een lange staart heeft.

De schipper zit of staat aan de achterkant van de boot, terwijl de passagiers voor hem zitten op kleine houten planken. Een luifel als overkapping biedt schaduw en beschutting.

Afhankelijk van waar je bevindt in Thailand, is de voorkant van de boot op een bepaalde manier versierd. Vaak zie je enkele gekleurde sjaals, vastgebonden aan de boeg van de boot (vaak de kleuren van de Thaise vlag ). Andere decoraties zoals kransen of bloemen zie je ook regelmatig. Deze decoraties zien er feestelijk uit, maar zijn niet bedoelt als versiering. Ze moeten geluk brengen en bescherming bieden. De slingers of sjaals aan de voorzijde van de boot zijn ter ere van de geesten van het water en voor ‘Mae Yanang’ de godin die boten en stuurlui moet beschermen tegen ongeluk.

(bron: www.thailandblog.nl)