Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tempels in Thon Buri

Bangkok,
Thailand


Tijdens een drie uur durende fietstocht in het district Thon Buri kwamen we terecht in een voor velen onbekend Bangkok; de rustige woonwijken buiten het drukke centrum en de prachtigste tempels.
De meeste indruk op mij maakte de prachtige “Wat Khun Chan” in de wijk Phasi Charoen. Hier zag je duidelijk de invloed van het hindoeïsme op het boeddhisme. Zo lag voor het grootste boeddhabeeld een prachtige zwarte figuur; Rahu, de God van de eclips. Hij verslindt als het ware de zon of maan, zoals je ook op de foto ziet.
Rahu is terug te vinden in de Hindoe mythologie en vedische astrologie. Hij staat symbool voor de donkere kant van ons karakter, die we moeten overwinnen om welvaart en geluk te krijgen. Je kunt Rahu alleen maar afschrikken door zoveel mogelijk herrie te maken en hem gunstig te stemmen met 8 zwarte voedseloffers. Tijdens een verduistering zul je daarom ook amper nog een zwarte kip vinden in Zuid-Azië en worden zelfs witte kippen geofferd die men zwart heeft geverfd.
Voor de geïnteresseerden heb ik een link naar een krantenartikel, waarin verteld wordt hoe bang men ook nu nog in Zuid- Azië is voor een zons- en maansverduistering:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/385628/1995/10/24/Zonsverduistering-beangstigt-zuid-Azie.dhtml