Taipei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Licht lantaarn festival Taiwan

Taipei,
Taiwan


Het romantische Lantaarn Festival in Taiwan wordt jaarlijks gehouden op de eerste volle maan-nacht van het maanjaar en is één van de belangrijkste festivals. Het festival wordt o.a. gevierd met displays van glinsterende decoratieve lantaarns. Het zijn werkelijk heel bijzondere creaties. Maar rond dit festival zijn veel meer activiteiten: dans, live optredens, laser licht, kunst en het wordt steeds populairder.

De traditie wil, dat men dan tangyuan eet..Over de oorsprong van dit festival zijn meerdere verklaringen. Met name agrariërs zouden hiermee willen vieren dat de dagen weer langer worden en de lente begint.

Andere legendes zeggen dat het festival daadwerkelijk werd gestart door een keizer van de Han-dynastie (206 vC - 220 nC), die een vrome boeddhist was en die zijn volk had bevolen om lampjes geven op de vijftiende nacht van de eerste maand van het maanjaar om eer te bewijzen aan Boeddha. Volgens dezelfde legende maken die fakkels of lantaarns het op deze avond gemakkelijker om te zien of goden uit de hemel neerdalen om zegeningen te geven aan de aarde.