Pinnawala foto's & tips

'490169' door robgreeve '490169' door robgreeve

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Lekker beschermd

robgreeve

Olifanten weeshuis Pinnawala is een leuke stop op je rondreis. Hier worden verwaarloosde olifanten opgevangen. Wij hadden eerst een bezoek gebracht daar waar de olifanten vrij kunnen rondlopen. Het is mogelijk om een jong olifant de fles te geven. Iedere dag gaan de olifanten 2 keer richting de rivier voor een bad. Dit is een leuk gezicht als zo'n 50 olifanten door een smal straatje worden gedreven.

'491029' door travelbag '491029' door travelbag

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Olifanten in Pinnawel

travelbag

In Pinnawela bezochten we de olifanten opvang. Een bijzondere plek in Sri Lanka. Hier worden olifanten opgevangen die niet meer in het wild kunnen leven en/of beschadigd zijn. Er lopen er behoorlijk wat rond en ze hebben wel een redelijk groot leefgebied om zich te bewegen. Opvallend kenmerk daar waren de scheve bomen (de opname is recht). Heel bijzonder.

'501247' door travelbag '501247' door travelbag

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Haast

travelbag

In het Pinnawela opvanghuis voor olifanten kun je lekker rond lopen op gepaste afstand van de olifanten. Het is een goede zaak dat olifanten daar worden opgevangen. Ze kunnen daar leven in een vrij uitgestrekt gebied. Deze groep olifanten hadden ineens wel heel veel haast. Maar waarom?

'491960' door dennisenroel '491960' door dennisenroel

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Baddertijd in...Pinna

dennisenroel

De olifanten van het Elephant Orphanage in Pinnawale maken zo'n drie keer per dag de tocht naar de rivier, waar ze verkoeling vinden in de zinderende Sri Lankaanse warmte. Het oversteken van de rivier is vanzelfsprekend, want daar is het gras toch veel groener?

'525186' door DorienSouman '525186' door DorienSouman

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Er staat een olifant.

DorienSouman

Eerder deze week zag ik een foto van een olifant voorbij komen die werd gewassen door de verzorgers van het olifantenweeshuis in Pinnawela. Dat deed mij terugdenken aan ons bezoek twee jaar geleden. Het mooiste vond ik nog dat de kudde olifanten door een winkelstraatje naar de rivier werd geleid. Fantastisch gezicht!

'502642' door SolMan '502642' door SolMan

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Bezoek...Olifantenwee

SolMan

Foto gemaakt tijdens ons bezoek aan een olifantenweeshuis in Pinnawala. Ik vond de belichting erg mooi. Het bezoek aan dit weeshuis vond ik een beetje commercieel.

'502694' door geervannesmeed '502694' door geervannesmeed

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Oude bul

geervannesmeed

In 2008 brachten we een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Het is in 1972 opgericht om jonge olifantjes, die op de een of andere wijze uit hun natuurlijke omgeving waren geraakt, te verzorgen. Niet veel later werd het ook een opvangcentrum voor olifanten die niet goed verzorgd worden, of gehandicapt of te oud zijn. De jongste was 5 maanden en de oudste (het dier op de foto) was een blinde bul, een "mannetje" van 65 jaar. Hoewel de dieren vrij rond liepen en je overal veilig foto's kon maken of kon filmen, was er voor deze bul een uitzondering gemaakt en was hij geketend. Niet alleen om de bezoekers niet in gevaar te brengen, want je weet maar nooit hoe zo'n dier zal reageren, maar ook voor zijn eigen veiligheid. Een blind dier kan zichzelf niet behelpen. Hij werd trouwens goed verzorgd door een oude mahout die zich over hem ontfermde. Ik vraag me af of dit dier er nog steeds is.... Een olifant kan tenslotte erg oud worden.

'493470' door travelbag '493470' door travelbag

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Ik kijk stiekem

travelbag

In Pinnawela kunnen de opgevangen olifanten lekker rond lopen in een heel groot gebied. Ze hebben de ruimte en gelukkig worden er jongen geboren. Deze kleine was erg nieuwsgierig maar durfde nog niet zo goed. Het bleef dicht bij moeders.

'490435' door Jeanne '490435' door Jeanne

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Weeshuis

Jeanne

Het olifantenweeshuis, waar vele jonge olifanten liefdevol worden verzorgd. Er verblijven daar meer dan 60 olifanten, waarvan de meeste in het wild gewond of moederloos zijn geraakt. Het is zeker de moeite om het te bezoeken, tevens een prima lunchplek!

'523263' door dennisenroel '523263' door dennisenroel

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Verkoelend bad in...P

dennisenroel

De olifanten van het Elephant Orphanage in Pinnawale maken zo'n drie keer per dag de tocht naar de rivier, waar ze verkoeling vinden in de zinderende Sri Lankaanse warmte. Het is buitengewoon indrukwekkend om de grote groep olifanten door het smalle straatje naar de rivier te zien lopen. Een handvol verzorgers zorgt ervoor dat de olifanten niet te ver de rivier intrekken door zelf met lieslaarzen door de rivier te waden. De olifanten genieten zichtbaar van het dagelijkse uitje.

'513684' door lubbja01 '513684' door lubbja01

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Huwelijkskleding

lubbja01

Voor een goed uitzicht op de olifanten van Pinnawala was een hotelterras gereserveerd. Van hieruit was een goed overzicht op de kudde olifanten, die geheel vrij rondliepen en speelden. Blijkbaar is dit ook voor de welgestelde trouwlustigen een prima plaats. Als ware koning en koninging zijn ze uitgedost; compleet met sabel. Ook de bruidsmeisjes hebben uniforme feestelijke jurkjes aan, terwijl de getuigen als uitgedoste lakeien optreden.

'527930' door blauwvinger '527930' door blauwvinger

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Wasbeurt

blauwvinger

Deze olifant kreeg een wasbeurt in de rivier, waarbij wij mochten helpen schrobben. Dit is in Pinnawala, vlakbij het olifantenweeshuis. Blijkbaar had hij er zelf ook wel plezier in, omdat hijzelf ook begon te spetteren met water.

'527041' door Jeanne '527041' door Jeanne

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Moeder en kind

Jeanne

In Pinnawala aan de Ma Oya rivier is een opvangplek voor olifanten, deze dieren zijn gehandicapt of verstoten. Hier worden de dieren met veel liefde verzorgd door grotendeels vrijwilligers. Het is mogelijk een kleine donatie te doen waardoor dit mooie werk kan worden voortgezet!!

'541436' door aticketto '541436' door aticketto

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Pinnawela

aticketto

Pinnawela is een kleine plaats aan de Ma Oya rivier. Het dorp staat vooral bekend vanwege het olifantenweeshuis. Op deze plek worden gehandicapten en/of verstoten olifanten opgevangen. Aan mensen zijn ze ook gewend, zoals deze die mijn camera heel interessant vond. Technisch geen goed foto maar wel een heel leuk moment.

'520059' door travelbag '520059' door travelbag

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Tevreden

travelbag

En bijzondere locatie in Sri Lanka vond ik het olifantenweeshuis in Pinnawela. Ik heb daar een behoorlijke tijd lekker over het 80 hectare gebied rond gestruind. Het is een opvanghuis voor gehandicapte en/of verstoten olifanten. De olifanten lopen er voor een groot deel van de dag lekker vrij rond. Toch is er per dag wel een bepaalde structuur van eten en baden en dergelijke. Gelukkig geen toeristische ritjes. Er verblijven op dit moment ongeveer 80 olifanten, groot en klein. De entree is 2000 roepie pp en dit komt weer ten goede van de opvang. Zo te zien is deze olifant erg tevreden.

'525040' door Jennis '525040' door Jennis

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

In bad

Jennis

Misschien wel de bekendste attractie op Sri Lanka, maar het olifanten weeshuis in Pinnawala is er zeker een om te bezoeken. Twee keer per dag worden de olifanten van een tuin, door de straten heen naar de rivier geleid waar ze zich kunnen uitleven in het water. Wassen, spelen, drinken, afkoelen. Een prachtig schouwspel, zowel het baden in de rivier als de tocht door de straten. Deze olifanten zijn veelal opgevangen omdat ze verstoten, wees, verwaarloosd of gehandicapt zijn. Anders dan bij zogenoemde transit homes bij de nationale parken, waar vaak jonge olifanten worden opgevangen, zullen veel van deze olifanten nagenoeg nooit terugkeren naar het wild omdat ze daar niet meer kunnen overleven. Hoe toeristisch ook, deze stop zou ik niet overlaan.

'531205' door JBussers '531205' door JBussers

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Water for elephants

JBussers

Sri Lanka kent ook een olifantenweeshuis. Deze is te vinden in Pinnawela. Een weeshuis waar verstoten, zieke en gewonde olifanten verblijven. In beginsel een goed initiatief. Echter, er worden steeds meer olifanten in het weeshuis geboren die dan daar worden gehouden en nooit in het wild in gaan. Dit lijkt mij de gedachte voorbijgaan en wordt enkel en alleen nog maar gedacht aan toeristische inkomsten. Zo mogen alle olifanten een keer dag in de Ma Oya rivier badderen. Een enkele olifant wordt echter aan de oever vastgeketent om zodoende geld te verdienen doordat toeristen met ze op de foto kunnen. Een tegenvaller als je het mij vraagt.. Op deze foto is een olifant te zien die vrij mocht lopen in de rivier. Hij maakte hier dankbaar gebruik van.

'529257' door Beijsie '529257' door Beijsie

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Olifantenweeshuis van

Beijsie

Natuurlijk is het super toeristisch, maar een excursie naar het olifantenweeshuis van Pinnawala is bovenal erg leuk.Twee keer per dag nemen de olifanten een verfrissend bad in de Maha Oya rivier. Een mooi tafereel.

'567200' door aticketto '567200' door aticketto

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Weeshuis

aticketto

Pinnawela is vooral bekend om zijn olifantenweeshuis. Hier worden niet alleen weesjes opgevangen maar ook volwassen olifanten die nergens anders terecht kunnen. De olifanten lopen vrij op een groot terrein en twee keer per dag mogen ze baden in de Ma Oya rivier (mits de waterstand het toelaat). Het olifantenweeshuis is nu eigenlijk een populaire toeristische attractie. Hier wordt door de verzorgers gebruik van gemaakt en gaat het doel nu wel een beetje voorbij. Je mag namelijk tegen betaling olifanten voeren of met ze op de foto.

'548219' door aticketto '548219' door aticketto

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Pinnawela

aticketto

Deze fotomodellen had er genoeg van. De foto's waren gemaakt, de bananen waren op dus tijd om te vertrekken naar een plek waar de toeristen geen toegang hebben.

'545294' door vince11 '545294' door vince11

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Pinnawala

vince11

Het dagelijks bad voor deze olifanten is hun hoogtepunt van de dag. Ze genieten er erg van. ze lopen dwars door de straten om uiteindelijk hier te kunnen baden in de rivier. Magisch gezicht om te zien.

'569537' door kokkiesjoe '569537' door kokkiesjoe

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Olifanten weeshuis

kokkiesjoe

Pinnawela is een kleine plaats aan de Ma Oya rivier. Het dorp staat vooral bekend vanwege het olifantenweeshuis. Op deze plek worden gehandicapten en/of verstoten olifanten opgevangen. Dat olifanten centraal staan in Pinnawela blijkt ook wel uit de op 1.500m verder gelegen Millennium Elephant Foundation. Hier worden in het verleden gevangen genomen olifanten opgevangen en verzorgd. In tegenstelling tot het commerciële olifantenweeshuis, wordt de Millenium Elephant Foundation grotendeels gerund door vrijwilligers, waarbij het belang van de olifant voorop staat.

'545292' door vince11 '545292' door vince11

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Pinnawala

vince11

Tijdens onze stop in Pinnawala, wat een olifantenopvang is kwamen we deze schitterende beesten tegen. We konden ze nog even bezichtigen nog net voor hun dagelijks badritueel.