Wahiba Sands

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spelen met zand

Wahiba Sands,
Oman


Schitterend vonden we het hier...eindeloos 'spelen met zand'!
Midden in de Wahiba Sands, de prachtige zandwoestijn in Oman, slapen we in een echte bedoeïen tent in 1000 Nights Camp. We beklimmen de zandduinen, wat een aardige opgave is in de warmte en het mulle zand. Hijgend komen we boven, en het is de klim meer dan waard: wat een adembenemend uitzicht! Zand zover je kunt kijken, eindeloos gaat het door. Wat is het hier mooi, ook onze zoon verveelt zich geen seconde. En van de zandduinen kun je heerlijk naar beneden rollen of rennen.

Eigenlijk heet deze woestijn, in het oosten van Oman, Al Sharqiya Sands, maar wordt Wahiba Sands genoemd vanwege de Wahiba-stam die hier leeft. Deze woestijn is 12.500 vierkante kilometer groot en heeft zandduinen van wel honderd meter hoog.

Wij vonden Oman zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Het is afwisselend, avontuurlijk en een veilig land om in te reizen. Op zoek naar zeeschildpadden in het Ras al Jinz reservaat, slapen in een tent in de Wahiba Sands woestijn onder de sterrenhemel, als een sprookje uit 1001-nacht, snorkelen in kristalhelder water, struinen over de vismarkt of in de souk in Muscat, en natuurlijk een bezoek brengen aan de immense Sultan Qaboos Moskee.