Kaesong beste reistijd

Het weer in Kaesong

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kaesong te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kaesong? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kaesong

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Korea:De beste reistijd voor Noord-Korea is april t/m juni, september en oktober. De Noord-Koreaanse zomer is wat temperatuur betreft de lekkerste tijd van het jaar. Jammer dat juli en augustus ook de regenmaanden zijn. Wie temperaturen onder nul tijdens zijn vakantie niet goed verdraagt, kan in de winter beter thuisblijven. Tijdens de zachte en vaak droge dagen in de herfst en lente heb je niets te klagen.


Reisadvies
Voor Noord-Korea geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 februari Geboortedag Kim Jong II, 15 april Dag van de Zon, 15 augustus Bevrijdingsdag, 27 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

Informatie over Kaesong

Beste foto's & tips van Kaesong

'395639' door BenRTravellers '395639' door BenRTravellers

Noord KoreaKaesong

Noord KoreaKaesong

Spitsuur

BenRTravellers

18.00 uur. De werkdag in Kaesong, één van de grotere steden van Noord-Korea, zit erop. De arbeiders spoeden zich naar huis op de klanken van patriottische liederen die door de hele stad uit de luidsprekers schallen. Veel verkeer is er niet; slechts een enkeling heeft namelijk het voorrecht auto te mogen rijden. Toch is elk kruispunt de trotse bezitter van een verkeersregelaar, die er in een hagelwit uniform voor zorgt dat de stad gevrijwaard blijft van kettingbotsingen of platgereden voetgangers. Het is overigens onmogelijk om je als Westerling op straat te begeven. De verplichte gidsen verliezen je geen moment uit het oog en bij elke bezienswaardigheid wordt je voor de deur in- en uitgeladen, ook al liggen ze op nog 200 meter van elkaar. Elk mogelijk contact met de lokale bevolking wordt daarmee tot een minimum beperkt.

'210853' door estherab '210853' door estherab

Noord KoreaKaesong

Noord KoreaKaesong

Grensbewaking

estherab

Bij het plaatsje Kaesong bevindt zich op de 38e breedtegraad de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Nadat een soldaat heeft gecheckt of het veilig is (lees: of er toeristen zijn aan de andere kant van de grens) mag je de grens naderen. Niet meer dan een betonnen strip van 20 cm breed en 10 cm hoog. Oversteken is echter echt geen optie. Dit is echt het zwaarst bewaakte stukje tussen Noord en Zuid. Soldaten uit Noord en West staan op slecht een meter afstand van elkaar. Deze soldaten bewaken hun kant van de grens.

'358621' door herman m '358621' door herman m

Noord KoreaKaesong

Noord KoreaKaesong

Opening kasteelpoort

herman m

Kaesong is een stad in de provincie Noord-Hwanghae in Noord-Korea. Tijdens de Goryeo-dynastie (918-1392) was de stad de hoofdstad van Koryo. Koryo was de eerste verenigde staat op het Koreaanse schiereiland. De naam Kaesong betekent letterlijk "opening van de kasteelpoort". De stad heeft nog vele historische overblijfselen en sites uit de Koryo periode, hoewel vele slechts ruïnes of niet gemakkelijk toegankelijk zijn, waaronder Manwoldae, het oude koninklijke paleis tijdens Koryo. De stad, ook wel Songak, Kaegyong, Hwangdo en Kaeju genoemd, ligt dichtbij de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Van augustus 1945 tot aan de Koreaanse oorlog was het een deel van Zuid-Korea, ten zuiden van de 38ste breedtegraad. Toen het stof aan het einde van de oorlog was opgetrokken was het Noord-Koreaans grondgebied en werd de stad gesloten voor bezoekers uit het zuiden. Kaesong is beroemd om de kwaliteit van zijn Insam of ginseng, dat daar in ruime mate voorhanden is. Op de overzichtsfoto zie je de typische daken van de oude bebouwing en het Children's Palace.

Laat kaart zien