Kathmandu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groenten

Kathmandu,
Nepal


Aubergines, uien, bonen, paprika's, peulen, pepers en wortels. Als er ergens geen gebrek aan is in Nepal dan zijn het wel groenten. Overal zie je manden gevuld met prachtige gekleurde groenten waar 's avonds de lekkerste gerechten mee gemaakt worden, zoals deze groentecurry


250 GRAM KOOL, geschaafd
4 AARDAPPELS, geschild en in kleine blokjes
2 WORTELS, in blokjes
250 GRAM BLOEMKOOL, kleingesneden
200 GRAM ERWTJES
2 UIEN, gesnipperd
2 TOMATEN, in blokjes
1 ROOD PEPERTJE, gesnipperd
STUKJE GEMBER, geraspt
1 THEELEPEL KERRIEPOEDER

Roerbak de aardappels op hoog vuur tot ze bruin zijn en zet ze apart. Roerbak de kool, wortels, bloemkool, uien, erwtjes en rode peper gedurende 5 minuten. Voeg de kerrie, de gember en de tomaten toe en zout naar smaak en verhit nog 5 minuten. Doe de aardappels erbij en serveer met rijst.