Sittwe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Plan een dag in Sittwe

Sittwe,
Myanmar


De meeste toeristen gebruiken Sittwe als overnachtingplaats voor een doorreis naar Mrauk U. Wat echter jammer is want het staatbeeld van Sittwe is geweldig en verschilt enorm van andere delen van Birma, je waant je terug in de tijd.

Sittwe is de hoofdstad van Rakhine en ligt ten zuid westen van Mrauk U, aan de monding van de Kaladan rivier en aan de kust van de golf van Bengalen.
Het is een grote havenstad waar de mosliminvloed van het nabijgelegen Bangladesh goed merkbaar is in het algemene straatbeeld.

De Kaladan rivier stroomt hier de zee in en niet voor niets vind je hier dan ook een grote vismarkt die vooral `s ochtends vroeg tot leven komt en ontzettend fotogeniek is.
Uiteraard zijn er enkele pagodes die je kan bekijken, maar je vind hier ook verschillende Moskeeën, waarvan de jama moskee de meest indrukwekkende is.

Een aanrader is om bij de haven te kijken, er vertrekken dagelijks oude passagiersboten naar het binnenland. Het zijn geweldige schuiten, voormalige Engelse dubbeldestomers uit de koloniale periode.

Kortom ben je van plan om naar Mrauk U te gaan probeer dan een dag in Sittwe te plannen er is genoeg te zien en het straatbeeld zal je verassen.