Mandalay Region

Foto door Reisreporter MarcelBettonville

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Mandalay Region

Beste foto's & tips van Mandalay Region

'1093073' door chateau '1093073' door chateau

BirmaMandalay Region

BirmaMandalay Region

Ossenkar in het water

chateau

Vandaag nog eens even de analoge doos ingedoken. En een paar dia's uiit die tijd (1997) ingescand. We rijden Mandalay uit op weg naar de volgende bestemming. Die nacht en de gehele voorgaande dag heeft het constant geregend. Wegen zijn veranderd in kleine rivieren. Voor deze boer op zijn ossenkar geen probleem zo te zien.

'845842' door MarcelBettonville '845842' door MarcelBettonville

BirmaMandalay Region

BirmaMandalay Region

Fotograferen bij de..

MarcelBettonville

De langste teak houten brug van de wereld staat in Myanmar. De brug is gebouwd rond 1870 en kan in het regenseizoen onder water staan. De brug is 1.2 km lang en een ware attractie voor de locale bevolking. Omdat er aan het einde van de brug tempels staan komen hier ook veel monniken naar toe. Ik wilde een geïsoleerde foto van een stilstaande monnik hebben maar op zo'n druk bezochte locatie is dat best wel een uitdaging. Zeker net voor of tijdens zonsondergang want dan is het echt druk. Door gebruik te maken van mijn zoomlens 70-200 met extender (uiteraard op statief) kon ik deze monnik toch isoleren van de massa. Met een beetje geduld uiteraard, maar het wachten is een mooi meditatie momentje. Ik heb ook nog een plaatje geschoten van dezelfde monnik waarbij zijn gewaad in de wind waait, maar deze stilstaande plaat vind ik persoonlijk meer zeggen.

'1000040' door Graaf '1000040' door Graaf

BirmaMandalay Region

BirmaMandalay Region

Uien en personen...ve

Graaf

Ergens onderweg zagen we dit autootje rijden, helemaal volgeladen met zakken vol met kleine uitjes. Verder natuurlijk nog plaats genoeg over voor alle mensen die meegaan naar de markt. Ze vinden het heel leuk dat je hun op de foto wilt zetten.

Laat kaart zien